Ρόδος:Με το νόμο Παρασκευόπουλου επιδιώκει να αποφυλακιστεί ο 23χρονος Ρομά

Λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε ότι πάσχει από επιληψία

Έξω από τις φυλακές με περιοριστικούς όρους, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου επιχειρεί να βγει ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με έναν από τους κατηγορούμενους της δολοφονίας Τοπαλούδη βίασε μια 19χρονη ΑμεΑ. 

Σύμφωνα με τημ εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", ο δικηγόρος του νεαρού ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και άλλων εξετάσεων για να διαπιστωθεί και επίσημα η κατάσταση της υγείας του. 

Ρόδος: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο 23χρονος Ρομά μέσα στα κρατητήρια

Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα δεν έχει μεταφερθεί στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά ούτε και στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών, όπως αποφασίστηκε την Πέμπτη. 

Είναι μάλιστα άγνωστο αν η απόφαση θα υλοποιηθεί, καθώς λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από παιδί πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό δείκτη IQ και συνείδησης, καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα. 

Ρόδος: «Κλείδωσαν την αδερφή μου στο αυτοκίνητο και τη χτύπησαν»

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω μεταχείρισή του. 

"Πάγωσε" η Ρόδος από τον βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ

Το αν εμπίπτει ή όχι στον νόμο Παρασκευόπουλο αναμένεται να κριθεί είτε από την ανακρίτρια, είτε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναλόγως με το πού θα απευθύνει την αίτησή του ο συνήγορος υπεράσπισης του νεαρού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top