Δολοφόνησαν κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού

Ήταν κατηγορούμενος για το μακελειό στο Μικρολίμανο

έκτακτο

Νεκρός μέσα στην Ε΄ Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ένας κρατούμενος, ο οποίος είχε μεταφερθεί εκεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον Αλβανό Άλμπερ Μπάκο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ και είχε τραυματίσει 14 άτομα σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014. Μάλιστα ήταν κατηγορούμενος και για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικηγόρου Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στις υποθέσεις της Energa και της Hellas Power.

Επίσης, ο Μπάκο είχε κατηγορηθεί και ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. 

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. 

Ενδέχεται μέλη αντίπαλης ομάδας κρατουμένων να γνώριζαν για τη μεταγωγή του Μπάκο και να του έστησαν ενέδρα. Δεν αποκλείεται να υπήρχε και συμβόλαιο θανάτου εναντίον του. Πάντως οι αρχές εκτιμούν ότι η σημερινή αιματηρή συμπλοκή δεν ήταν τυχαία. 

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top