Απίστευτο: Οι Αλβανοί ασκούν δίωξη κατά του νεκρού Κατσίφα

Πρωτάκουστες ενέργειες από τις αλβανικές αρχές

Πρώτη δημοσίευση: 11:02

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία κατά του νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου δεν έχει παραδοθεί ακόμα στους οικείους του για να γίνει η ταφή του. 

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον… νεκρό είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Ο πατέρας του 35χρονου πηγαίνει στα Τίρανα, όχι για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, αλλά για να καταθέσει για τη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα επιτρέψει και την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια. 

Την ίδια ώρα, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρεθεί σήμερα στα Τίρανα για να παρακολουθήσει τις έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβολήθηκε θανάσιμα ο 35χρονος από τους Αλβανούς αστυνομικούς. 

Το αιματοβαμμένο σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Διπλωματικός πόλεμος Ελλάδας - Αλβανίας μετά τον θάνατο Κατσίφα

Ο αξιωματικός μεταβαίνει στην Αλβανία στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Τιράνων – Αθήνας, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Έλληνα ομογενούς, που σύμφωνα με την οικογένεια και τους φίλους είναι περίεργες. 

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποστηρίζει ότι οι αλβανικές αρχές επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου και ότι βάσει των ευρημάτων του Έλληνα ιατροδικαστή, το θύμα πυροβολήθηκε όρθιο και δεν ήταν κρυμμένο, όπως υποστηρίζει η αλβανική πλευρά. 

Αυτό είναι το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα στις αλβανικές αρχές

«Πόλεμος» ακραίων και εθνικιστών για τον θάνατο Κατσίφα

Υποψιάζεται επίσης ότι πρόκειται για εκτέλεση και ότι οι άνδρες της ειδικής ομάδας RENEA δεν προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον Έλληνα ομογενή. 

Σύμφωνα με τους οικείους του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αρχές εδώ και δύο μήνες περίπου τον είχαν υπό παρακολούθηση, ενώ λίγες μέρες πριν από την 28η Οκτωβρίου, είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. 

Aλβανική αστυνομία για Κατσίφα: Διαπραγματευθήκαμε και μας απάντησε με πυρά

Θρίλερ με τον Κατσίφα: Δεν παραδίδουν τη σορό του οι αλβανικές αρχές

Ο δικηγόρος μάλιστα της οικογένειας, Κ. Γιοβανόπουλος, κατήγγειλε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι οι αλβανικές αρχές έκαναν τα πάντα για να μη συνεργαστούν με την οικογένεια και τους νομικούς της εκπροσώπους. 

Οι εισαγγελικές αρχές ακόμα δεν έχουν παραδώσει τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του για να ταφεί και καλούν τον πατέρα του στα Τίρανα για να καταθέσει και να υπογράψει έγγραφα. 

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα στο STAR: Υπάρχει αίσθηση συγκάλυψης!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα ιατροδικαστή που είδε τον Κατσίφα

«Αντιμετωπίσαμε μεγάλη δυσκολία στη γύρω περιοχή των Βουλιαράτων να βρούμε δικηγόρο από την Αλβανία για να εκπροσωπήσει την οικογένεια γιατί εγώ δεν μπορώ να έχω φυσική παρουσία εκεί. Και δεν είναι ότι σπανίζουν… Δε δεχόταν κανείς σε μια πάρα πολύ μεγάλη ακτίνα. Ευτυχώς βρήκαμε τον κύριο Ναυρίδη. Δεν έχουμε καν ληξιαρχική πράξη θανάτου. Η δικογραφία κατά το μεγαλύτερο μέρος της στρέφεται εναντίον του νεκρού. Έχετε ξανακούσει εσείς για ποινική δικογραφία εναντίον πεθαμένου ανθρώπου;», είπε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Ξεσπά κατά της ΕΛΑΣ η οικογένεια Κατσίφα: Είπατε ψέματα!

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα:Είδαμε το πτώμα αλλά είχε πλυθεί και συρραφεί

Εντύπωση τέλος προκαλούν οι διαρροές από την ελληνική αστυνομία τις πρώτες στιγμές μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που υιοθετούσαν πλήρως τα όσα ισχυριζόταν η αλβανική πλευρά και έκαναν λόγο για σεσημασμένο πρόσωπο, γνωστό στις αρχές. Δεν ανέφεραν όμως ότι ο Κατσίφας είχε μεν κατηγορηθεί για ναρκωτικά, αλλά είχε αθωωθεί από το δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την οικογένεια. 

Πενθούν οι Βουλιαράτες για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Αδερφή Κωνσταντίνου Κατσίφα: «Θέλουμε να φανεί η αλήθεια, ήταν εκτέλεση!»

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου από πυρά Αλαβανών κομάντο μετά από συμπλοκή που είχε με αστυνομικούς για μια ελληνική σημαία. 

Έσερναν τον Κατσίφα αιμόφυρτο στα βουνά – Του έριξαν τη χαριστική βολή

Video-ντοκουμέντο: Οι τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Ο 35χρονος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα με καλάσνικοφ και μετά τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να τον καταδιώξουν οι αστυνομικοί και τελικά να τον σκοτώσουν με μία σφαίρα στην καρδιά και μία στο κεφάλι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top