Διπλωματικός πόλεμος Ελλάδας - Αλβανίας μετά τον θάνατο Κατσίφα

Το προκλητικό tweet του Έντι Ράμα έριξε λάδι στη φωτιά

Από χθες βράδυ άνοιξε ένας διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας μετά την εκτέλεση Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς,  με τον πρωθυπουργό  της γειτονικής χώρας να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να προκαλεί τη χώρα μας.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ «ΤΡΕΛΟΥ»

Ούτε το νεκρό δεν σεβάστηκε ο Έντι Ράμα. Χαρακτήρισε τρελό και εξτρεμιστή  τον Κώστα Κατσίφα στην ανάρτησή του στο twitter. 

Αλβανός Πρωθυπουργός για νεκρό ομογενή: «Ήταν ένας τρελός εξτρεμιστής»

«Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία» έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΨΩΠΟΣ: Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Ο Ράμα  δίκασε και καταδίκασε τον νεκρό και υιοθέτησε, χωρίς ίχνος έρευνας,  την εκδοχή της αλβανικής αστυνομίας. Η Αθήνα προχώρησε σε συστάσεις.

«Πρέπει να τηρούνται χαμηλότεροι τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.   

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ»  ΕΛΛΑΔΑΣ –ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΤΟΥ Κ.ΚΑΤΣΙΦΑ

H ανάρτηση του Ράμα προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.  

«Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι τους αρέσει» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλώντας στον Σκάι.  

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Βορειοηπειρώτες και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω απο την Αλβανική πρεσβεία  φωνάζοντας συνθήματα για την εκτέλεση του Κώστα Κατσίφα, με τον Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να αναφέρεται σε «δολοφονία συμπατριώτη μας στη σκλαβωμένη γη» την ώρα που μέλη του κόμματός του φώναζαν το σύνθημα «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει». 

«Άνανδρη ψυχρή εκτέλεση» χαρακτήρισε το περιστατικό  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.   

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Μ.ΖΟΡΜΠΑ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ  ΠΡΙΝ ΤΗΝ «ΕΚΤΕΛΕΣΗ» ΤΟΥ Κ.ΚΑΤΣΙΦΑ

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες του 1940 στο νεκροταφείο στις Βουλιαράτες την ώρα που οι Αλβανοί κομάντος με τα ελικόπτερα  καταδίωκαν τον Κώστα Κατσίφα.

Όπως έγραψε η ίδια ήταν ενήμερη για όσα συνέβαιναν, αλλά μόλις τέλειωσε το μνημόσυνο μπήκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει στην Ελλάδα σαν να μη συμβαίνει τίποτα! 

"Μετά τις 3μμ στο δρόμο της επιστροφής πληροφορηθήκαμε ότι ο ομογενής περικυκλώθηκε, η αστυνομία του ζήτησε να παραδοθεί, δεν παραδόθηκε και τον σκότωσαν" ανέφερε η ίδια.

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ»  ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις παραβλέποντας κανόνες ακινητοποίησης μεμονωμένου ατόμου οδηγήθηκαν στην εκτέλεση του. Όλα συνέβησαν ενώ συνεχιζόταν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ.

Κατσιφάς: Ποιος ήταν ο 35χρονος Έλληνας που σκότωσαν οι αλβανικές Αρχές

ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΑΝ «ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗ» ΤΟΝ Κ.ΚΑΤΣΙΦΑ - 
ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.

Η αλβανική πλευρά όμως ρίχνει λάδι στη φωτιά ακόμη και από τα μέσα ενημέρωσης.  

Ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα εξαπέλυσε πρωτοφανείς απειλές εναντίον της Ελλάδας:  «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρας μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά… Αν έχουν αμφιβολία, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν…». 

Στο ίδιο πνεύμα και η αλβανική τηλεόραση, σε ρεπορτάζ  της οποίας εμφανίζεται σαν « εθνικιστής» ο Κατσίφας «αν και δεν ζούσε εδώ». 

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Το απόγευμα η εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια ζήτησε να τηρηθεί  στο Κοινοβούλιο ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κώστα Κατσίφα, αλλά ο πρόεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός με τη σύμφωνη γνώμη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη απο τη Νέα Δημοκρατία,  παρέπεμψε το θέμα στη Διάσκεψη των Προεδρων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top