Αλβανός Πρωθυπουργός για νεκρό ομογενή: «Ήταν ένας τρελός εξτρεμιστής»

Ζητά εξηγήσεις η Αθήνα από τις αλβανικές αρχές για τον θάνατο του Κ.Κατσίφα

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR στο σπίτι του Έλληνα ομογενούς

Προκαλεί η Αλβανία μετά το αιματηρό τέλος που είχε η καταδίωξη Έλληνα ομογενή στο Βουλιαράτι, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Αλβανοί κομάντος των ειδικών δυνάμεων εκτέλεσαν τον νεαρό, ο οποίος ύψωσε Ελληνική σημαία σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων, υποστηρίζοντας ότι τους πυροβόλησε.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα εξτρεμιστή τρελό σε απάντησή του προς το ελληνικό ΥΠΕΞ, την οποία επέλεξε να δώσει μέσω twitter. 

Οι Aλβανοί κομάντος χτύπησαν τη μάνα του νεκρού ομογενή

"Ζήτω η Ελλάδα", ήταν τα τελευταία λόγια του ομογενούς πριν πέσει νεκρός

Oι Αλβανοί δείχνουν τη σύλληψη του ομογενή, ενώ είπαν ότι είναι νεκρός

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία ζητά εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή κατέληξε στον θάνατό του.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών 

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ράμα: «Ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε τον Θεό που καμία αθώα ζωή δε χάθηκε από την εξτρεμιστική ανοησία»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω twitter.

«Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία».

Η καταδίωξη 

Ο ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ.
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top