"Ζήτω η Ελλάδα", ήταν τα τελευταία λόγια του ομογενούς πριν πέσει νεκρός

Ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι

Ομογενής

Νεκρός, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, έπεσε ο ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία.

Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς από τα Γιάννενα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
 

Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA καταδίωξαν τον Κωνστανίνο Κατσιφά σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή. Εκεί εντοπίστηκε να έχει κρυφτεί μετά την καταδίωξη ο 35χρονος ομογενής.
 

Από νωρίς, λίγο αφού σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.
 

«Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσιφάς δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών».

Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά.

Η καταδίωξη 

Ο ομογενής ύψωσε τη γαλανόλευκη στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν Αλβανοί αστυνομικοί οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία, εξοργίζοντας τον Έλληνα ομογενή, ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ.

Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top