Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα:Είδαμε το πτώμα αλλά είχε πλυθεί και συρραφεί

Γιοβανόπουλος: Δεν υπάρχει εξ επαφής πυροβολισμός

Δικηγόρος Κατσίφα

Πρώτη ανάρτηση: 2018-10-30 23:51

Για περίπου πέντε λεπτά επετράπη στον δικηγόρο της οικογένειας Κατσίφα και τον Έλληνα ιατροδικαστή να δουν το πτώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μας επετράπη για ένα πεντάλεπτο να κάνουμε μια επιστασία επί της σορού. Είδαμε με τον κύριο Βουγιουκλάκη (σ.σ.: ο ιατροδικαστής) δύο διαμπερή τραύματα στον χώρο της καρδιάς, δηλαδή οι βολίδες είχαν βγει από την πλάτη» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος.

«Σίγουρα δεν υπήρχε εξ επαφής πυροβολισμός, ωστόσο τα τραύματα που φέρει στην πλάτη και το στήθος ο νεκρός έχουν ήδη συρραφεί, οπότε δεν υπάρχει κανένα νόημα περαιτέρω έρευνας. Όποια στοιχεία και να υπήρχαν, δεν υπάρχουν πια γιατί το πτώμα έχει πλυθεί και οι πληγές έχουν συρραφεί» είπε.

Μετέφεραν στα Τίρανα τη σορό του Κατσίφα – «Όχι» στον Έλληνα ιατροδικαστή

Ο κ. Γιοβανόπουλος ρωτήθηκε και για το αν υπήρχαν τραύματα στα πόδια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τα οποία ενδεχομένως θα μαρτυρούσαν ότι η αλβανική αστυνομία επεχείρησε να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει, αντί να τον σκοτώσει.

«Κανένα τραύμα δεν υπήρχε, ορατό μακροσκοπικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Κατσίφα είχε ζητήσει να εξεταστεί από την πρώτη στιγμή η σορός του 35χρονου ομογενούς παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας.

Κλήθηκε στο αλβανικό ΥΠΕΞ η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα

Εκτάκτως στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη το βράδυ της Τρίτης η Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ, στην κυρία Σουράνη ανακοινώθηκε «η ξεκάθαρη θέση των αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα».

Το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας αναφέρει ότι «στην πρέσβη ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την αλβανική Εισαγγελία».

Υπενθυμίζεται ότι και η Αλβανίδα πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για διευκρινίσεις σχετικά με τη δολοφονία του ομογενούς στο Αργυρόκαστρο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top