Aλβανική αστυνομία για Κατσίφα: Διαπραγματευθήκαμε και μας απάντησε με πυρά

Πώς δόθηκε η χαριστική βολή στον Κωνσταντίνο

Τηρήθηκαν τελικά όλοι κανόνες από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις μέχρι να φτάσουν στο σημείο να  σκοτώσουν τον Κωνσταντίνο; Ο Πρώην αρχηγός των πάνοπλων ανδρών RENEA και υψηλόβαθμο στέλεχος της αλβανικής αστυνομίας δίνει μια νέα εκδοχή για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα και περιγράφει καρέ καρέ τον τρόπο που έδρασαν οι κομάντος. 

Ο 35χρονος Κωνσταντίνος πυροβόλησε ή όχι κατά των αστυνομικών;Ο Ερζέν Μπρετσάνι, πρώην αρχηγός της αστυνομίας και σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωπος του Ράμα, εξηγεί:

«Το άτομο είχε περικυκλωθεί σε έναν ανοιχτό χώρο κοντά σε μια δεξαμενή νερού. Το άτομο ξεκίνησε να πυροβολεί, είχε ξαναπυροβολήσει πριν ενάντια των αστυνομικών και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων στο χωριό του. Αυτός άρχισε να πυροβολεί κατά των ειδικών δυνάμεων».

Προσπάθησαν οι αλβανικές αρχές να πείσουν τον Κωνσταντίνο να παραδοθεί και να κατεβάσει το όπλο; Διαπραγματευτήκαν μαζί του;

«Τον περικύκλωσαν, στένεψαν τα όρια τριγύρω του και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, η οποία ήταν μακρά με τον συγκεκριμένο άτομο, δεν καταφέρθηκε να παραδοθεί και το άτομο άρχισε να πυροβολεί εναντίον των δυνάμεων», υποστηρίζει ο  Ερζέν Μπρετσάνι.

Που βρίσκεται το κινητό του Κωνσταντίνου; Χάθηκε στο βουνό ή στα χέρια των αλβανικών αρχών; Μιλούσε με κάποιον;

Αλβανική αστυνομία: Ο δράστης ήταν καλός γνώστης όπλων 

Μπορούσε ο Κωνσταντίνος από το σημείο που εντοπίστηκε στο υδραγωγείο να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των συγχωριανών του;

«Από το σημείο που εντοπίστηκε ο δράστης μέχρι το χωριό αυτός μπορούσε να ρίξει και να σκοτώσει.  Ήταν επικίνδυνος. Οι δυνάμεις άρχισαν να τον προσεγγίζουν αλλά αυτός ξεκίνησε να τους πυροβολεί ξανά. Όχι κατά ριπάς αλλά ένα συν ένα.Τι δείχνει αυτό; Ότι ήταν καλός γνώστης των όπλων», λέει ο Ερζέν Μπρετσάνι.  

Πώς δόθηκε η χαριστική βολή στον Κωνσταντίνο;

«Από τη στιγμή που σε πλησιάζουν οι αστυνομικοί για να το διαπραγματευτείτε και να το συζητήσετε κι εσύ πυροβολείς ο δικός μας μπορεί να τον χτυπήσει με το σνάιπερ», λέει ο Ερζέν Μπρετσάνι.  

Υπάρχει οπτικό υλικό από την επιχείρηση;

«Οι κινήσεις των ειδικών δυνάμεων καταγράφονται. Tα πάντα. Υπάρχουν άτομα της ομάδας που κάνουν μόνο αυτό. Κάθε επιχείρηση μας έχει ένα ένοπλο «οπερατέρ» και αυτό γίνεται για να εξετάσουμε καρέ καρέ τις κινήσεις μας και να δούμε που κάναμε λάθος».

Γιατί δεν επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον Κωνσταντίνο με άλλους τρόπους;

«Θα μου πεις γιατί δεν ρίξατε αμπούλα με γκάζι και θα σας πω ότι δεν γινόταν γιατί ήταν ανοιχτό το μέρος. Θα μου πείτε γιατί δεν του ρίξατε σφαίρα παράλυσης. Ούτε αυτό γινόταν. Το άτομο ήταν σε μια θέση πιο ψηλά από τις ειδικές δυνάμεις», καταλήγει.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top