Τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το πέρασμα του «Ζορμπά»

Αγωνία για το ζευγάρι στο Μαντούδι και τον κτηνοτρόφο στο Αλμυρό Μαγνησίας

Δείτε στο video τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο 27χρονος που πάλευε 36 ώρες με τα στοιχεία της φύσης και τελικά εντοπίστηκε ζωντανός 

 

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία για τους τρεις ανθρώπους που αγνοούνται μετά το σαρωτικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά» που άφησε πίσω του χάος και καταστροφή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μεγάλες καταστροφές από τον Ζορμπά σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια

Γιατί «πνίγηκαν» Μαντούδι, Νέα Κίος και Κιάτο από τον Ζορμπά

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα ίχνος ζωής από το ζευγάρι στο Μαντούδι και τον 75χρονο κτηνοτρόφο στα ορεινά του Αλμυρού Μαγνησίας, με τις Αρχές να «χτενίζουν» τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να τους εντοπίσουν.

Μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ζευγάρι των ηλικιωμένων απομακρύνθηκε από αυτό.

Στις έρευνες συμμετέχουν πολυάνθρωπα συνεργεία πυροσβεστών αλλά και drone, που ερευνούν από ψηλά όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν ζωντανούς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου ζευγαριού που επέβαινε σε Ι.Χ αυτοκίνητο τη μοιραία ημέρα που «χτύπησε» ο κυκλώνας. Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών και την 57χρονη σύζυγό του.

«Έτσι σώθηκα από τον Ζορμπά» - Η μαρτυρία του 27χρονου στο Μαντούδι

Καρέ-καρέ η δραματική διάσωση του 27χρονου που αγνοούταν στο Μαντούδι

Έτσι εγκλωβίστηκε ο 27χρονος – Τι λέει η γιαγιά του

AKAΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ

Με τη συμμετοχή 25 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, επτά αστυνομικών, εθελοντών και συγχωριανών του αγνοούμενου συνεχίζονται οι έρευνες για τον 73χρονο κτηνοτρόφο που αγνοείται.

Ο κτηνοτρόφος είχε πάει από το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τον βοηθό του να μαζέψουν τα ζώα τους από τη θέση Μέγας Λάκκος σε δασική περιοχή του Αλμυρού, προκειμένου να τα προστατεύσουν από την έντονη κακοκαιρία.

Στα ορεινά όμως της Βρύναινας υπήρχε ομίχλη και κάποια στιγμή οι δύο άνδρες χωρίστηκαν. Έκτοτε τα ίχνη του 73χρονου χάθηκαν.

Στις πολυήμερες έρευνες συμμετέχει και ο γιος του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του δήμου Αλμυρού, Κώστας Νικοβιώτης, ο οποίος ανέφερε πως τελευταία επικοινωνία του πατέρα του με τον βοηθό του ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Τις «πληγές» τους μετρούν οι κάτοικοι του Μαντουδίου, μετά από το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα που άφησε πίσω του ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αλλά και στην υπαίθρια αγορά όπου λειτουργούσε παζάρι.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει και χάρη στις προσπάθειες των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος προς το Μαντούδι, καθώς ένα πολύ μεγάλο τμήμα του είχε καταστραφεί από τα νερά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης.

«Η Περιφέρεια είναι σε συναγερμό. Δίνει μάχες από άκρη σε άκρη της Στερεάς. Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση ενός σχεδόν "βομβαρδισμένου" οδικού δικτύου για να εξασφαλίσουμε προσβάσεις με ασφάλεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης.

«Μετράμε τις πληγές μας. Προχωράμε στην αποτίμηση των καταστροφών όχι μόνο για τι αναγκαίες αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και για νέα έργα υποδομών διεκδικώντας νέες χρηματοδοτήσεις. Συνεχίζουμε χωρίς πολλά-πολλά λόγια» πρόσθεσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top