Μεγάλες καταστροφές από τον Ζορμπά σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Εκτός από τους τρεις αγνοούμενους το σαρωτικό πέρασμα του Ζορμπά άφησε πίσω του και μεγάλες καταστροφές. Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς, που δέχτηκαν το σφοδρότερο χτύπημα του μεσογειακού κυκλώνα.    
 

Βιβλική καταστροφή στην Επίδαυρο 

Οι εικόνες που μας έρχονται από το λιμάνι της Επιδαύρου μοιάζουν βγαλμένες από ταινία καταστροφής.  Τεράστια κύματα χτυπούν με μανία στον προβλήτα. Μαζί τους τσακίζονται και τα σκάφη, καθώς   σκάνε με απίστευτη δύναμη πάνω στο ντόκο, έτοιμα να τον καβαλήσουν και βγουν στη στεριά.

Θαμμένο στα λασπόνερα το Βραχάτι Κορινθίας

Φεύγοντας, ο Ζορμπάς άφησε την  Πελοπόννησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Στο Κιάτο, το Βέλο και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και το Βραχάτι ποτάμια και ρέματα έχουν υπερχειλίσει ,δρόμοι έχουν κατακριμνηστεί και σπίτια έχουν πλημμυρίσει.  

Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός 

Από θαύμα σώθηκε ένας οδηγός αυτοκινήτου στο Βραχάτι, όταν το αυτοκίνητό του άρχισε να παρασύρεται από τα νερά. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άνοιξε την πόρτα και βγήκε

Απελπισμένοι οι κάτοικοι στο Βραχάτι Κορίνθου 

Οι κάτοικοι κοιτούν με απελπισία τα υπάρχοντά τους να έχουν θαφτεί στα λασπόνερα. Προσπαθούν  να μαζέψουν ό, τι απέμεινε όρθιο.Οι δύο γέφυρες που βρίσκονται στην είσοδο και έξοδο του Άσσου έχουν σχεδόν καταρρεύσει.

Οδηγός εγκλωβίστηκε στα νερά και έπαθε ανακοπή

Ένας οδηγός 53 ετών,  εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά μέσα στο αυτοκίνητό του και ξεψύχησε από ανακοπή.

Μάλλον ο άνθρωπος φοβήθηκε κι έμεινε από καρδιά. Δεν μπορούσε να έρθει το ασθενοφόρο να τον πάρει γιατί είχε πολύ νερό, ούτε η πυροσβεστική και ήρθε κάποιος γνωστός τους και τον φορτώσανε με το αγροτικό. 

Σκηνές αποκάλυψης στην Αργολίδα 

Στο χωριό Κιβέρι Αργολίδας, δεν έμεινε τίποτα. Ούτε λιμάνι, ούτε παραλία, ούτε δρόμοι, ούτε γέφυρες, ούτε περιουσίες.

Στο Μαντούδι, τα πράγματα για τους κατοίκους έγιναν πολύ δύσκολα, όταν ο ποταμός Κηρέας άρχισε να κατεβάζει τόνους νερού. Σπίτια πλημμύρισαν  άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου παραμένει κομμένη στα δύο.  

486 χιλιοστά βροχής στη Φθιώτιδα 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής και στον θεολόγο Αργολίδας, όπου το ύψος βροχής μόνο εχθές καταγράφηκε στα 228 χιλιοστά , ενώ συνολικά έφτασε τα 486. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά,  δρόμοι διαλύθηκαν,  αυτοκίνητα "έμειναν" μέσα στο δρόμο, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στην ορμή του νερού

Από αύριο και πάλι φθινόπωρο 

Από σήμερα το βράδυ η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών επιτέλους απομακρύνεται από τη χώρα μας κι έτσι από αύριο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι μάλλον φθινοπωρινός με αρκετή συννεφιά και αρκετές βροχές που θα πέσουν στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα  

Όσο για τη θερμοκρασία, επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και πάλι στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.   

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top