Καρέ-καρέ η δραματική διάσωση του 27χρονου που αγνοούταν στο Μαντούδι

Η στιγμή που τον εντοπίζουν οι πυροσβέστες

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η Πυροσβεστική, video-ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση του 27χρονου στην Εύβοια.

Ο νεαρός άνδρας ήταν αγνοούμενος από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου μετά το σαρωτικό πέρασμα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ζορμπά», όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

Τελικά, δύο ημέρες μετά,  ο 27χρονος Γιάννης εντοπίστηκε σώος και αβλαβής, δίνοντας τέλος στην αγωνία της οικογένειάς του.

Στο video βλέπετε καρέ-καρέ τη στιγμή που οι Πυροσβέστες τον εντοπίζουν πάνω σε νησίδα στο Μαντούδι, εξαντλημένο αλλά ζωντανό.

Έτσι εγκλωβίστηκε ο 27χρονος – Τι λέει η γιαγιά του

Εντοπίστηκε ζωντανός ο 27χρονος που αγνοούταν στο Μαντούδι

27χρονος διάσωση Μαντούδι

Ο 27χρονος, απεγκλωβίστηκε λίγο μετά τις 10:00 από πυροσβέστες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. 

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Ο 27χρονος μόλις είδε τους πυροσβέστες άρχισε να τους κάνει σήμα, ενώ όταν τον πλησίασαν, φέρεται να κατέρρευσε στην αγκαλιά των διασωστών. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 27ΧΡΟΝΟ

Ο νεαρός το βράδυ του Σαββάτου πήρε το αυτοκίνητο της αδελφής του και μαζί με την κοπέλα του κατευθύνθηκαν προς το χωριό του, την Στροφυλιά, Ευβοίας για να περάσουν μαζί ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. 

Όμως τους πρόλαβε η κακοκαιρία και τελικά το ρομαντικό διήμερο μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη. 
Ένας χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό τους με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή η κοπέλα του νεαρού να καταφέρει να βγει από το αυτοκίνητο και να κρεμαστεί από ένα δέντρο για να σωθεί. 

Δε συνέβη όμως το ίδιο με τον Γιάννη, ο οποίος δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητό του. Την τελευταία στιγμή, ο 27χρονος γραπώθηκε από ένα κλαδί και κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο Γιάννης βγήκε στη στεριά περπάτησε και τελικά βρήκε ένα μικρό σπιτάκι. 

Μπήκε μέσα, βρήκε στεγνά ρούχα, άλλαξε και κάθισε εκεί μέχρι να σταματήσει η βροχή. Τη Δευτέρα το πρωί, βλέποντας ότι η κακοκαιρία πέρασε, ο 27χρονοςβγήκε έξω για να αναζητήσει βοήθεια. 

Για καλή του τύχη περνούσε ένα αυτοκίνητο που τον άκουσε και κάλεσε αμέσως την πυροσβεστική. 

Ο νεαρός εντοπίστηκε το πρωί της Δευτέρας από κάτοικο της περιοχής, σε νησίδα στην περιοχή μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top