Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες τουριστών στο Ναυάγιο-Βάρκες τινάχτηκαν στον αέρα

Σοβαρά τραυματισμένη μια τουρίστρια από την Τσεχία

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες τουριστών που βρίσκονταν στην παραλία Ναυάγιο τη στιγμή της τρομακτικής κατολίσθησης, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ανθρώπων. 

Συναγερμός μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο-Άλλες επτά επικίνδυνες παραλίες

Το STAR στο Ναυάγιο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους

Ο Αυστραλοκύπριος, Χαράλαμπος Ευριπίδης, μιλώντας στο imerazante.gr περιέγραψε όλα όσα είδε από τη βάρκα στην οποία επέβαινε και η οποία αναποδογύρισε. 

«Φτάσαμε γύρω στις 10:30 π.μ. στην παραλία, κολυμπήσαμε και μετά από 15 λεπτά επιστρέψαμε στη βάρκα μας και ξαφνικά είδαμε τα βράχια να πέφτουν, ενώ ήμασταν σε μια απόσταση περίπου στα 20 μέτρα. Πριν το συνειδητοποιήσουμε έπεσε και δεύτερο τμήμα βράχων και το κύμα που δημιουργήθηκε μας αναποδογύρισε τη βάρκα. Πέσαμε στο νερό, ενώ δίπλα μας είδαμε άλλη μια βάρκα που ήταν κυριολεκτικά στον αέρα να σκάει πάνω στη δικιά μας», είπε. 

«Ναυάγιο» - Μαρτυρία στο star.gr: «Ψάχναμε κόσμο κάτω από τις βάρκες»

Ο ίδιος μάλιστα είδε και την τουρίστρια από την Τσεχία που τραυματίστηκε πιο σοβαρά από όλους. 

«Στη διπλανή βάρκα που αναποδογύρισε ήταν μία οικογένεια Τσέχων με τη γυναίκα να είναι αιμόφυρτη και να ζητά βοήθεια. Τους πήραμε μαζί μας στο Πόρτο Βρώμη και από εκεί πήγαμε όλοι στο νοσοκομείο. Είμαστε τυχεροί στην ατυχία μας», δήλωσε.

Σοκαριστική είναι και η μαρτυρία του Σπύρου Κάνδηλα, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που κινδύνευαν. 

Όπως είπε το σκηνικό έμοιαζε βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία. 

«Έπεφταν κομμάτια βράχων σε τρία στάδια με το μεγαλύτερο τμήμα από αυτούς να προκαλεί έντονο κυματισμό με αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν δύο βάρκες και να τραυματιστούν τουρίστες. Είδαμε στη θάλασσα την οικογένεια και την ανασύραμε, τους δώσαμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς ήταν νωρίς όταν έγινε το συμβάν και γλίτωσε ο κόσμος διότι αργότερα όταν βγαίνει ο ήλιος οι περισσότεροι πάνε στο συγκεκριμένο σημείο να έχουν σκιά», είπε και συνέχισε:

«Γινόταν πανικός, ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Να βλέπεις σκάφη αναποδογυρισμένα, μεγάλη θαλασσοταραχή και κόσμο να φωνάζει. Ο ένας αναζητούσε τον άλλο, γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους, πρωτόγνωρα πράγματα».

Ανησυχία για τη γυναίκα που τραυματίστηκε

Η 34χρονη μητέρα από την Τσεχία χτύπησε σοβαρά και νοσηλεύεται με κάταγμα στη σπονδυλική στήλη, ενώ πιθανόν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας για να εξεταστεί από νευρολόγο. 

Η οικογένεια είχε μόλις αποβιβαστεί από το βαρκάκι που τους είχε μεταφέρει στην παραλία και βρισκόταν ελάχιστα μέτρα από το σημείο, όπου έπεσαν οι βράχοι. 

Ο σύζυγός της και τα παιδιά της πήραν εξιτήριο την Πέμπτη, καθώς δεν είχαν κάποιον σοβαρό τραυματισμό. 

Δήμαρχος Ζακύνθου: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Π. Κολοκοτσάς δήλωσε ότι όσα συνέβησαν στην παραλία Ναυάγιο είναι προτοφανή. 

«Όσο ζω δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top