Συναγερμός μετά την κατολίσθηση στο Ναυάγιο-Άλλες επτά επικίνδυνες παραλίες

Προειδοποιούν οι ειδικοί

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την κατολίσθηση στο Ναυάγιο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές μετά από την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Πέμπτη στη φημισμένη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου, την ώρα που εκεί βρίσκονταν εκατοντάδες λουόμενοι. 

Το STAR στο Ναυάγιο - Συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους

Τι προκάλεσε την κατολίσθηση στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ε. Λέκκας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων σε ακόμα επτά παραλίες του Ιονίου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κι άλλα επίφοβα σημεία και περιοχές με αρνητικές κλίσεις. 

«Ναυάγιο» - Μαρτυρία στο star.gr: «Ψάχναμε κόσμο κάτω από τις βάρκες»

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι δύο από αυτές τις παραλίες. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων. Η “ζωνοποίηση” των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται», είπε.

Ο ίδιος ο κ. Λέκκας, έκανε λόγο για «γεωδυναμικό φαινόμενο σε μια σεισμογενή περιοχή», επισημαίνοντας ότι εκείνος και η ομάδα του έχουν επισημάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης κατολισθήσεων σε ανάλογες περιοχές του Ιονίου και του ευρύτερου ελληνικού χώρου. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top