Ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε 22.000 κεραυνούς

Έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα σε πολλές περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Την ίδια ώρα καταγράφηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 22.000 κεραυνοί.

Σίγουρα ο Αύγουστος αυτός θύμισε βαρύ χειμώνα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής  Ελλάδας αλλά και του Ιονίου.

Στον Μύτικα Ξηρομέρου, τα τεράστια κύματα που δημιουργήθηκαν λόγω των έντονων ανέμων, πλημμύρισαν την εξέδρα στο λιμάνι, ενώ αγκυροβολημένες βάρκες βούλιαξαν στα ορμητικά νερά.Το νερό έφτασε μέχρι  και τα καταστήματα.

Περισσότεροι από 22.000 κεραυνοί σε Ιόνιο και δυτική Ελλάδα χθες

Είκοσι δύο χιλιάδες κεραυνοί  έπεσαν στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το σύστημα  ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα.

«Χθες στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα είχαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλές και ισχυρές καταιγίδες  που ξεπέρασαν τις 20.000» τόνισε ο μετεωρολόγος  Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Ο Καιρός πάντως το σαββατοκύριακο θα είναι καλός ενώ η θερμοκρασία ,σε αρκετές περιοχές ,θα φτάσει τους 36 βαθμούς κελσίου.

«Από σήμερα ο καιρός βελτιώνεται και το Σαββατοκύριακο θα είναι αρκετά καλός και μόνο την Κυριακή 6 μποφόρ και η θερμοκρασία 35-36 βαθμούς. Στην Αττική η θερμοκρασία θα είναι 34 με 35 βαθμούς κελσίου» δήλωσε ο Μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top