Αλυσίδα αλληλεγύης και αγάπης για τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά

Το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη κοντά στους πυροπαθείς

Μεγαλώνει η αλυσίδα αλληλεγγύης και αγάπης για τους πληγέντες της Ανατολικής Αττικής. Τη Ραφήνα αλλά και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων επισκέφθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στάχτη και αποκαίδια. Πόνος και θρήνος. Η Ελλάδα πενθεί. Στο Μάτι, σε μια πόλη φάντασμα, σε  κάθε γωνιά σε κάθε πόρτα σε κάθε δρόμο ξεπηδάει ο θάνατος, η καταστροφή, η απόγνωση.

Εικόνες σύγχρονης Πομπηίας. Ιστορίες ανθρώπων που ματώνουν τις καρδιές. Μια πρακτική βοήθεια, μια αγκαλιά, ένα βλέμμα συμπόνιας γίνονται σπίθες για ζωή, φλόγα για ελπίδα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών φορείς και ιδρύματα βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ραφήνας προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση και τις ανάγκες των πληγέντων. Συνομίλησε με τον Δήμαρχο  και με τοπικούς φορείς.

«Είναι πένθος για τη χώρα. Είμαστε δίπλα σας δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί. Δεν είστε μόνοι σας», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη..  

Ενημερώθηκε από  τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού ενώ απέστειλε αμέσως τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρειάζονται  οι μηχανικοί  ώστε να καταγραφούν οι ζημιές .

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της, ζήτησε να μάθει για τους ανθρώπους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.  Από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Μαριάννα  Βαρδινογιάννη  σε συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, απέστειλε, ως πρώτο άμεσο βήμα βοήθειας, είδη πρώτης ανάγκης  ενώ  o Όμιλος Βαρδινογιάννη, παρέχει δωρεάν καύσιμα για τις μετακινήσεις των οχημάτων  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις μετακινήσεις στις πληγείσες περιοχές.

Ο Γ.Γ Δήμου Ραφήνας, Ιστικίδης Βασίλης, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη βοήθεια: «Είναι σημαντική η βοήθεια από το ίδρυμα Βαρδινογιάννη, από όλους από τον απλό πολίτη μέχρι τα οργανωμένα ιδρύματα».

Μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη ήταν και ο εκπρόσωπος του " Hellenic Initiative" κύριος Μιχάλης Πρίντζος.  Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του  και η ίδια είναι σε άμεση επαφή με την ελληνική ομογένεια σε ΗΠΑ και Αυστραλία προκειμένου και οι Έλληνες του εξωτερικού να συνδράμουν την χώρα στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Υπουργό Υγείας επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».  

Η κυρία Βαρδινογιάννη  ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Επισκέφθηκε τους θαλάμους νοσηλείας και συνομίλησε με όλα τα παιδιά και τους γονείς τους προσπαθώντας να τους δώσει ελπίδα και κουράγιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top