Συγκίνηση και θλίψη για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Ποιος ήταν ο πετυχημένος αθλητικός και οικονομικός παράγοντας του τόπου Παύλος Γιαννακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που δημιούργησε τον δικό του μύθο στο ελληνικό μπάσκετ και κατ’ επέκταση στον ελληνικό αθλητισμό και ένας από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες στην ιστορία της χώρας.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος,  που σαν σήμερα το 1971 εγγράφηκε μέλος στον Παναθηναϊκό,  ανέλαβε μαζί με τον αδελφό του Θανάση τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 1987 και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη δημιουργία μιας παντοδύναμης ομάδας μπάσκετ που κυριάρχησε στην Ελλάδα και πρωταγωνίστησε στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Τα 6 ευρωπαϊκά τρόπαια και οι δεκάδες τίτλοι στην Ελλάδα αποδεικνύουν το μεγαλείο της ομάδας που δημιούργησε με την οικογένειά του ο Παύλος Γιαννακόπουλος και που από το 2012 και μετά διοικεί ο γιος του Δημήτρης.

Η θλίψη των φιλών του Παναθηναϊκού,  και όχι μόνο, είναι  μεγάλη, ενώ  η αποχαιρετιστήρια ων ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός χαρακτηριστική:

 «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.

Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος όμως εκτός από κορυφαίος αθλητικός παράγοντας ήταν και ένας απόλυτα επιτυχημένος και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Από τη μικρή αποθήκη φαρμάκων στην οδό Σατωβριάνδου στην Ομόνοια τη δεκαετία του’ 60 δημιούργησε τον φαρμακευτικό κολοσσό της ΒΙΑΝΕΞ που κατέχει κυρίαρχη θέση στον ελληνικό χώρο, ενώ πρωταγωνιστεί διεθνής με μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Μαζί με τα αδέλφια του,  τον Θανάση και τον μικρότερο αδελφό του τον Κώστα,  που έφυγε κι αυτός από τη ζωή πριν από ένα μήνα,  για δεκαετίες ολόκληρες ηγήθηκαν της φαρμακευτικής αυτοκρατορίας που δημιούργησαν.  

Η ΒΙΑΝΕΞ που επιβεβαίωσε το πρωί τον θάνατο του ιδρυτή  της αναφέρει στην ανακοίνωσή της:  

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή  προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής».

Τα τελευταία χρόνια τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν του επέτρεπαν να εμφανίζεται συχνά στο γήπεδο για να δει τη μεγάλοι του αγάπη,  τον Παναθηναϊκό,  αλλά όποτε το έκανε προκαλούσε ρίγη συγκίνησης.

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέδωσαν σχεδόν όλες οι ελληνικής ομάδες αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός τρίτος τελικός αγώνας των play off για το πρωτάθλημα της Basket League θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ πριν την έναρξή του θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Γιαννακόπουλου.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top