Μαγευτική νύχτα στο Μουσείο Ακρόπολης το Σάββατο 19 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτό για τη Διεθνή Ημέρα και Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου 2017 για τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων» και την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων».

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Ο κόσμος θα μπορεί να περιηγηθεί τόσο στη μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνια. Τα μεγάλα μυστήρια».

(Περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. τα μεγάλα μυστήρια» - Ανάγλυφο με παράσταση Δήμητρας και Κόρης, 1ο μισό 5ου αιώνα π.Χ. © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Σωκράτης Μαυρομμάτης)

Για να τιμήσει τη «Διεθνή Ημέρα Μουσείων», το Μουσείο Ακρόπολης θα  κυκλοφορήσει αναμνηστικό μετάλλιο που έκοψε σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κυνηγετικό σκυλί της Ακρόπολης*. Το έκθεμα χρονολογείται γύρω στο 520 π.Χ. και βρίσκεται στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Η καρτολίνα με το αναμνηστικό μετάλλιο θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες στα Πωλητήρια του Μουσείου.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΪΟΥ  - ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το Μουσείο θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 8:30 μ.μ., το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών θα ερμηνεύσει έργα από τους μεγάλους συνθέτες W. A. Mozart, L. van Beethoven και Ν. Σκαλκώτα στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα τα αγάλματα στην Αρχαϊκή Αίθουσα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μουσική και συγχρόνως τη θέα των μοναδικών αρχαϊκών αγαλμάτων.

(Περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. τα μεγάλα μυστήρια» - Η Φεύγουσα Περσεφόνη, 1ο μισό 5ου αιώνα π.Χ. © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Σωκράτης Μαυρομμάτης)

Πρόγραμμα μουσικής εκδήλωσης:

W. A. Mozart: Σερενάτα για έγχορδα «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» (διάρκεια: 21’)

L. Van Beethoven: κουαρτέτο αρ. 4, έργο 18, αρ. 4 σε ντο ελάσσονα (διάρκεια: 23’)

Ν. Σκαλκώτας: 5 ελληνικοί χοροί για έγχορδα (διάρκεια: 12’)

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών:

Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί

Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί

Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα

Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο

(Περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. τα μεγάλα μυστήρια»Κέρνος, τελετουργικό αγγείο από την Ελευσίνα © Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Σωκράτης Μαυρομμάτης)

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2017

 

Το Μουσείο Ακρόπολης φέτος στις 20 Ιουνίου του 2018 κλείνει εννέα χρόνια λειτουργίας κατά τη διάρκεια των οποίων το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 11.000.000 άνθρωποι (Έλληνες και ξένοι) ώστε να δουν τα εντυπωσιακά του εκθέματα.

Την «ανοδική» πορεία του συνέχισε και το 2018 το Μουσείο, καθώς σημειώθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 15% συγκριτικά με πέρυσι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ»

 

Μουσείο Ακρόπολης, γύρω στο 520 π.Χ. (Ακρ. 143)

Νοτίως του Παρθενώνα, μέσα στο στρώμα της αρχαίας καταστροφής, βρέθηκε σχεδόν ακέραιο το μαρμάρινο γλυπτό ενός σκυλιού σε φυσικό μέγεθος. Το ζώο βρίσκεται σε ακραία ένταση έτοιμο για το άλμα της επίθεσης καθώς όπως φαίνεται έχει εντοπίσει τα ίχνη του θηράματός του. Η παρουσία του στο ιερό της Αθηνάς ξενίζει, αφού δεν επιτρεπόταν εκεί η παρουσία σκυλιών. Αντίθετα είναι αναμενόμενο για τη θεά του κυνηγιού την Άρτεμη που είχε ένα μικρό δικό της ιερό κοντά στον Παρθενώνα. Οι αρχαίοι, ήδη από τα χρόνια του Ομήρου, εκτιμούσαν ιδιαίτερα τα κυνηγετικά σκυλιά, από τα οποία διακρίνονταν για τη δύναμη, την οξυδέρκεια και την ταχύτητά τους, τα λακωνικά και τα κρητικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top