Καρέ-καρέ: Εισβολή «Ρουβίκωνα» σε εταιρία στην Καλλιθέα για την απόλυση εγκύου (video)

«Ντου» στα γραφεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν - Πρώτη ανάρτηση: 12-04-2018 16:51

Καρέ καρέ η εισβολή στο video που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Ρουβίκωνας»

 

Στα γραφεία εταιρίας στην Καλλιθέα εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη του «Ρουβίκωνα» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση εγκύου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Α,.Μ έμεινε έγκυος και ενημέρωσε το αφεντικό της, όπως αναφέρει ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα» σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κάποια στιγμή και ενώ διένυε τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ο γιατρός της, της χορήγησε αναρρωτική άδεια για κάποιες ημέρες.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με τον «Ρουβίκωνα», προκάλεσε την οργή του εργοδότη της:

«Όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Α.Μ μετά από αυτό το περιστατικό, «εκεί που οι πολλοί σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν με την ουρά στα σκέλια για να ψάξουν την επόμενη “σκατοδουλειά”ή δίνουνε τόπο στη οργή για να κρατήσουνε την συγκεκριμένη, η Α.Μ δεν το έκανε, ενημέρωσε το σωματείο του κλάδου της το ΣΕΤΗΠ, την εργατική συλλογικότητα Radical IT και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας».

Το αφεντικό της εγκυμονούσας γυναίκας φέρεται να άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς. Απαίτησε από τους ίδιους να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη συνάδελφό τους και να πάρουν τη δική του θέση ώστε να «υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους.

Τρία άτομα που την υπερασπίστηκαν, απολύθηκαν σύμφωνα πάντα με τον «Ρουβίκωνα».

Μάλιστα το αφεντικό φέρεται να μήνυσε ε τους εργαζόμενους που πήραν το μέρος της καθώς και άλλους συνδικαλιστές που εξέφρασαν την αλληλεγγύη και τη στήριξη τους.

Τέλος, ο «Ρουβίκωνας» προειδοποιεί πως «εμείς ως αναρχικοί δεν έχουμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι στο αγώνα της και στον αγώνα κάθε εργαζόμενου που επιλέγει τον δρόμο της διεκδίκησης και της αξιοπρέπειας. Έτσι σήμερα Πέμπτη 12 Απρίλη επιλέξαμε να επισκεφτούμε την εταιρία του (σ.σ αφεντικού της εγκύου) στην Καλλιθέα και να του δηλώσουμε ότι εκτός από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας η τις αίθουσες των δικαστηρίων, ανθρώπους της τάξης μας μπορεί να συναντήσει οποιουδήποτε...».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top