To STAR στην «κόλαση» της Δυτικής Αττικής

Ναρκωτικά, όπλα, κλεμμένα, πορνεία σε Μενίδι και Ζεφύρι

Λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το νέο κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Αττική μπήκαμε με την κάμερα του STAR στο άβατο της περιοχής εδώ όπου οργιάζει η εγκληματικότητα.

Ναρκωτικά, όπλα, κλεμμένα, πορνεία σε Μενίδι και Ζεφύρι

Η ώρα είναι 12 το μεσημέρι και βρισκόμαστε μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο στο Μενίδι. Όπως μπορείτε να δείτε ακριβώς δίπλα μου βρίσκεται ένας χρήστης ναρκωτικών, ενώ στο βάθος βλέπετε ότι υπάρχουν κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία έκλεψαν από διάφορα σημεία της Αθήνας.

Τα κουφάρια τους βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Τα ανταλλακτικά που βγάζουν οι επιτήδειοι από τα κλεμμένα αυτοκίνητα καταλήγουν σε παράνομες μάντρες από όπου μπορείς να τα αγοράσεις σε εξευτελιστικές τιμές.

Ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε από το STAR για τις δυσκολίες της περιοχής και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «δεν υπάρχουν δύσκολες περιοχές».

Σήμερα πάντως ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο κτίριο της υποδιεύθυνσης Δυτικής Αττικής. Ένας στόλος 8 νέων τζιπ για καταδιώξεις σε χωματόδρομους αποτελεί το καινούργιο όπλο της Ελληνικής αστυνομίας απέναντι στο κύμα των διαρρήξεων και των ληστειών. 

Περιπολικά σαράβαλα

Δίπλα στα ολοκαίνουργια παρκαρισμένα τζιπ είδαμε περιπολικά σαράβαλα να κινούνται στους δρόμους του Ζεφυρίου. Οι αστυνομικοί περιγράφουν τραγικές καταστάσεις την ώρα της καταδίωξης με οχήματα που έχουν διανύσει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα.

Ελπίδα των αστυνομικών είναι να διατεθεί στο Ζεφύρι έστω ένα νέο τζιπ για να μπορέσουν να καταπολεμήσουν το έγκλημα στην πιο άγρια περιοχή της Αττικής. Μέχρι τότε οι κάτοικοι παλεύουν με τους διαρρήκτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top