Με κουκούλες και χειροπέδες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που πιάστηκαν σε τουρκικό έδαφος

Τι λένε οι οι συγγενείς του ανθυπολοχαγού Δημήτρη Κούκλατζη - Νέα ενημέρωση 03-03-2018 08:00

Με αγωνία πάνω από το τηλέφωνο βρίσκονται οι γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν στα χέρια των Τούρκων, χθες το μεσημέρι στον Έβρο. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στην κλειστή φυλακή της Ανδριανούπολης. Θα μείνουν εκεί τουλάχιστον έως τη Δευτέρα.

Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης. Του έχουν φορέσει μαύρη κουκούλα, τους έχουν βάλει χειροπέδες και τους οδηγούν στον εισαγγελέα  σαν να είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Οι μανάδες των παιδιών πάγωσαν μόλις είδαν αυτές τις εικόνες. Δε μπορούν να πιστέψουν ότι τα παιδιά τους είναι στα χέρια του απασφαλισμένου Ερντογάν.

Ανάστατοι οι συγγενείς του ανθυπολοχαγού – Ποιος είναι ο Δημήτρης Κούκλατζης

«Περιμένουμε νέα από τις επίσημες αρχές» δήλωσε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος.

Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται για παράνομη διείσδυση σε ξένη χώρα και θα μείνουν προφυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη τουλάχιστον ως τη Δευτέρα.

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία - Η στιγμή της μεταφοράς τους στο δικαστήριο

Ο Δημήτρης Κούκλατζης είναι ένα νέο παιδί 28 ετών από την Ορεστιάδα. Εκεί ζει με τους γονείς του και τους θείους του. Η μεγάλη αδερφή του, Ελένη, ζει στη Θεσσαλονίκη.

Οι Τούρκοι τον θεωρούν κατάσκοπο, εκείνος όμως δηλώνει υπερήφανος  για το επάγγελμα του στον ελληνικό στρατό. Από τα 19 του έγινε επαγγελματίας οπλίτης.

Τι είπε ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη, Χρήστος, στο STAR

«Εγώ σήμερα το πρωί το έμαθα.

 –Σοκαριστήκατε;

-Ε… οπωσδήποτε! Επειδή είναι και στενός συγγενής αλλά ζούμε και στο ίδιο σπίτι. Είναι πολύ καλό παιδί. Δεν ξέρουμε πως και τι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι μια περιπολία έκαναν εκεί. Τώρα αν έκαναν λάθος και μπήκαν μέσα ή κάτι άλλο… 

–Ανησυχείτε;

-Πάρα πολύ. Ναι. Και η μητέρα του και ο πατέρας του… μεγάλη ανησυχία!»

Δύο είναι οι μεγάλες του αγάπες. Τα γρήγορα αυτοκίνητα και η ΑΕΚ, την οποία παρακολουθεί σε κάθε αγώνα.

«Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ. Αναστατώθηκα πάρα πολύ! Απ’ όσο ξέρω είναι καλά. Θα πάνε όλα καλά απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα!» δηλώνει ο κουμπάρος του Δημήτρη Κουκλατζή.

Η σύλληψη και η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στην Ανδριανούπολη

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης περιπολούσαν χθες στις δυόμιση το μεσημέρι στη Ζώνη Ασφαλείας  σε δασώδη περιοχή στις καστανιές του Έβρου.

Λόγω της ομίχλης, με το χιόνι στο μισό μέτρο, έχασαν την οριογραμμή μπέρδεψαν τα μονοπάτια και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος όπου τους συνέλαβαν οι Τούρκοι.

Μέχρι σήμερα οι Έλληνες και Τούρκοι διοικητές μονάδων σε ανάλογες περιπτώσεις συνεννοούνταν απευθείας και έλυναν τέτοιες παρεξηγήσεις επιστρέφοντας αμέσως τους στρατιώτες.  Αυτή τη φορά οι Τούρκοι τραβούν το σκοινί επικίνδυνα. Προς το παρόν έχουν κατασχέσει τα κινητά των δύο Ελλήνων.

Διπλωματικό θρίλερ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Οι δύο Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους.

«Αφού έκαναν συλλήψεις  θα πρέπει να ακολουθηθούν οι νομικές διαδικασίες, η κυβέρνηση εγγυάται την επιστροφή τους»

«Αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα με ψυχραιμία και σύνεση» είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Επικοινωνία του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Τούρκο ομόλογό του για τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε η ανησυχία μήπως οι Τούρκοι επιδιώξουν ανταλλαγή με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που  κρατούνται στη χώρα μας. Αυτό γράφει ο τουρκικός Τύπος και αυτό εκτιμούν και αμερικανικές πηγές.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top