Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία - Η στιγμή της μεταφοράς τους στο δικαστήριο

Τι είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες - Νέα ενημέρωση: 19:10

Το τουρκικό Μέσο Dogan έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο. Πρόκειται για τους Άγγελο Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και τον Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ).

Μάλιστα, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν ήδη προφυλακιστεί με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Αδριανούπολης και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Δευτέρα (05.02.2018).

Το χρονικό της σύλληψης

 

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί  συνελήφθησαν από Τούρκους την Πέμπτη 01/03/2018 ενώ έκαναν περιπολία στα σύνορα στον Έβρο και έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο αφού προηγουμένως κατέθεσαν στις τουρκικές δικαστικές αρχές. Αποφασίστηκε η κράτησή τους με τις κατηγορίες για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής», λόγω «υποψίας ότι θα αποδράσουν», «για υποψία παραποίησης στοιχείων», για «μη άδεια παραμονής τους στην Τουρκία», για «πιθανότητα διαφυγής τους στο εξωτερικό».

Οι Αρχές ελέγχουν και τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η στιγμή της σύλληψης του ενός εκ των δύο στρατιωτών

Η μεταφορά τους στο δικαστήριο

Η μεταφορά τους στο δικαστήριο

Η μεταφορά τους στο δικαστήριο

Η μεταφορά τους στο δικαστήριο

Tι είπαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί 

 

«Δεν είμαστε πράκτορες», φέρονται να δήλωσαν στην κατάθεσή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθηκαν στον Έβρο Την κατάθεσή των δύο Ελλήνων στρατιωτών  αποκαλύπτουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Άγγελος Μιτρετόδης φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεφτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικο τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

 

Στην κλειστή φυλακή της Αδριανούπολης μεταφέρθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιώτες 

Στην κλειστή φυλακή της Αδριανούπολης μεταφέρθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιώτες σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για προσωποκράτησή τους οι δύο Έλληνες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σουλτάνος Μουράτ ο Πρώτος της Αδριανουπολης υπό υψηλά μέτρα προστασίας. Στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου και αφού έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ιατρικές εξετάσεις μεταφέρθηκαν στη φυλακή Αδριανούπολης με όχημα της στρατοχωροφυλακής.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο μεταφραστής ο οποίος δεν ήθελε να ανακοινωθεί το όνομά του είπε πως οι δύο στρατιώτες είχαν χάσει το δρόμο τους λόγω της βαριάς χιονόπτωσης.

Η ανακοίνωση του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Στρατού:

 

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top