Απεργία: Κατεβάζει «ρολά» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας – Χωρίς τρένα και πλοία – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παραλύει σήμερα το κέντρο της Αθήνας - Προγραμματισμένες συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα - Νέα ενημέρωση 10:55

Κατεβάζει «ρολά» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

«Παραλύει» σήμερα η Αθήνα μετά την 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες στο κέντρο της πρωτεύουσας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο για κάποιες ώρες, οπότε αν δεν έχετε επείγουσες δουλειές, καλύτερα να αποφύγετε να περάσετε από το κέντρο…

Εντωμεταξύ, και τα πλοία θα μείνουν δεμένα τα πλοία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Εκπαιδευτικοί και δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην απεργία.

Δείτε σε ποιούς δρόμους της Αθήνας έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ηλεκτρικού ( Γραμμή 1 Πειραιάς-Κηφισιά), τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι συρμοί του μετρό (Γραμμές 2, 3) και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09:00 το πρωί έως τις 16:00. Επίσης, λόγω της 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό Δουκ. Πλακεντίας Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Τραβούν χειρόφρενο τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος

Αναστέλλονται σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώθηκαν τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούσαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Τροποποιήσεις σε πτήσεις

Σε τροποποιήσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (08:00 – 12:00) του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι αλλαγές της Olympic Air αφορούν οκτώ σκέλη πτήσεων εσωτερικού από και προς Αθήνα για Νάξο, Κάρπαθο, Λέρο και Πάρο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Olympic Air www.olympicair.com ή καλούν τηλέφωνα: 801 801 0101 (από σταθερό), 2103550500 (από κινητό).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. Επίσης, στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τα Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:

– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ

– Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

– Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου

– Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

– Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες

Συμμετοχή των εκπαιδευτικών

Και η εκπαιδευτική κοινότητα θα συμμετέχει την Πέμπτη 14/12, στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ειδικότερα, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, μέσω της ΔΟΕ, αλλά και οι καθηγητές, μέσω της ΟΛΜΕ. Επίσης, από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα συμμετέχουν η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και η ΟΣΕΕΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού). Τη συμμετοχή στην απεργία έχει ανακοινώσει και η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία.

Τέλος, στην απεργία θα συμμετέχει και η ΠΟΣΥΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας).

Απεργία των ΜΜΕ

Και οι δημοσιογράφοι προκήρυξαν 24ωρη απεργία και συμμετέχουν στην απεργιακής πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top