Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 9 Τούρκοι

Καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βασανισμού όταν συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική

Με επαναστατικά συνθήματα αλλά και πολεμικούς αλαλαγμούς, οι 9 Τούρκοι οι οποίοι συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα, οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έξω από την εισαγγελία τους υποδέχθηκαν  με συνθήματα συμπαράστασης Τούρκοι αντικαθεστωτικοί που βρίσκονται ως πρόσφυγες στη χώρα μας. 

Σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Ανάμεσα τους, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και οι τρομοκρατικές πράξεις της παράνομης προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και της κατοχής πιστολιών και πυρομαχικών.

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική – Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό

Οι κατηγορούμενοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι στα διαμερίσματα τους δεν είχαν εκρηκτικές ύλες  αλλά βεγγαλικά. Όσο για τα όπλα, όπως λένε,  είχαν μόνο οικιακούς σουγιάδες και ότι το πιστόλι πιθανόν η αστυνομία να το βρήκε κάπου αλλού.

«Είναι αγωνιστές και στην Τουρκία και εδώ ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς. Θεωρούν ότι η σύλληψή τους είναι μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον Ερντογάν» υποστήριξε ο δικηγόρος τους.

Η κυβέρνηση ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι οι εννιά συλλήψεις δεν σχετίζονται με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βασανισμού από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία κατά τη σύλληψη, την παραμονή τους στην υπηρεσία αλλά και έξω από το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι 9 Τούρκοι πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top