Μήνυση κατά αστυνομικών στην Κάρπαθο! Έγδυσαν και ταπείνωσαν γυναίκα- Απίστευτες καταγγελίες

Θύμα της αστυνομικής βίας δηλώνει και ο σύντροφός της

Μήνυση κατά αστυνομικών στην Κάρπαθο! Έγδυσαν και ταπείνω

Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε χθες, Τετάρτη, μια Αμερικάνα, μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας. Η γυναίκα κατηγορούνταν για απείθεια και για αντίσταση. Ο 45χρονος σύντροφός της αφέθηκε επίσης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την ίδια υπόθεση, κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για απλή σωματική βλάβη, για εξύβριση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απείθεια. Οι περιοριστικοί όροι περιλαμβάνουν την απαγόρευση από τη χώρα, την εμφάνισή του δύο φορές κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Ο 45χρονος, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», συνελήφθη την 13η Ιουλίου 2017 και ώρα 13.10 στα Πηγάδια της Καρπάθου, με την κατηγορία ότι βιαιοπράγησε σε αστυνομικούς. Ο κατηγορούμενος όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά δήλωσε ο ίδιος θύμα αστυνομικής βίας! Με τη σειρά της η σύντροφός του υπέβαλε έγκληση σε βάρος 4 αστυνομικών του ΑΤ Καρπάθου και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού για ψευδορκία μάρτυρα, για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για βασανισμό και προσβολή της αξιοπρέπειας της!

Τι συνέβη, όμως;

Όπως αναφέρεται στη μήνυση που υπέβαλε, αν και ο Δήμος Καρπάθου μαζί με το Α.Τ. Καρπάθου προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η προβληματική στάθμευση οχημάτων δεν έχει σταματήσει. Στις 13 Ιουλίου, λοιπόν, αστυνομικοί ζήτησαν από τον 45χρονο να μετακινήσει δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες αλλά και το επαγγελματικό του αυτοκίνητο, που είχε παρκάρει έξω από το κατάστημά του. Εκείνος μετακίνησε μεν το αυτοκίνητο, ζήτησε λίγο χρόνο, όμως, για να μετακινήσει τις μοτοσυκλέτες. Όταν επέστρεψε, είδε ότι είχε λάβει πρόστιμο. Αφού διαμαρτυρήθηκε, μετέφερε τη μία, αρνήθηκε, όμως, να μεταφέρει τη δεύτερη, για να εμποδίσει άλλα οχήματα να παρκάρουν μπροστά στην επιχείρησή του.

Τότε, ένας αστυνομικός τον άρπαξε για να του περάσει χειροπέδες. Ο 45χρονος άρχισε να διαμαρτύρεται και, όπως υποστηρίζει, επέστρεψε στο κατάστημά του για να πάρει την ταυτότητά του και να τους τη δείξει. Ένας αστυνομικός, ωστόσο, τον χτύπησε στο χέρι και του έσπασε το λουράκι από το ρολόι του, ενώ ένας άλλος, όπως αναφέρει η έγκληση, τον ψέκασε με σπρέι πιπεριού, μπροστά στα μάτια του 88χρονου πατέρα του.

Η σύντροφός του μπήκε μπροστά του για να σταματήσει το επεισόδιο, με αποτέλεσμα να ψεκάσει με σπρέι και την ίδια. Τότε, ο 45χρονος θόλωσε και χτύπησε στο κεφάλι 2 φορές με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ τον αστυνομικό.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ζευγάρι, ερεύνησαν το κατάστημα και κατέσχεσαν δύο κάμερες ασφαλείας, ένας υπολογιστής και τα κλειδιά των καταστημάτων και του αυτοκινήτου.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού κι έπειτα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλει μήνυση. Όπως υποστηρίζει η ίδια, εκεί της φώναζαν, την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο και, αφού της ζήτησαν να βγάλει όλα της τα ρούχα, την άφησαν ολόγυμνη να στέκεται και να κλαίει, ενώ τη σχολίαζαν ειρωνικά. Στο τμήμα την κράτησαν σχεδόν μια μέρα και, όπως ισχυρίζεται, της έδωσαν ανοιχτό μπουκάλι όταν ζήτησε νερό, της πήραν όλα της τα προσωπικά είδη, δεν την άφησαν να τηλεφωνήσει στην Πρεσβεία της χώρας της, την υποχρέωσαν να τους δώσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα και την φωτογράφισαν.

Αφέθηκε ελεύθερη με παρέμβαση του κ. Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, όσο ο σύντροφός της παρέμενε στην απομόνωση, χωρίς νερό και τροφή, παρά τον καύσωνα, μέχρι το απόγευμα της επόμενης μέρας.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top