Σέριφος: Επεισοδιακό το ταξίδι για τους επιβάτες του «Διονύσιος Σολωμός» - Το πλοίο χτύπησε στο λιμάνι

Ταλαιπωρία για 491 επιβάτες

Επεισοδιακό ήταν το ταξίδι για 491 επιβάτες του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός», το οποίο εκτελεί δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα νησιά Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.

Το «Διονύσιος Σολωμός» ναυπηγήθηκε το 1990 στην Ιαπωνία. Ανήκει στη Zante Ferries απο το 1999 και μπορεί να πλεύσει με ταχύτητα 19 κόμβων.  Μέχρι και το 2016 συνέδεε τη Ζάκυνθο με την Κυλλήνη. Η αλλαγή δρομολογίου και η ένταξή του στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Αιγαίου συνοδεύτηκαν από εργασίες μετασκευής, που πραγματοποιήθηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του ΟΛΠ, στη Δραπετσώνα.

Μετά την πολυήμερη παραμονή του στον Πειραιά λόγω μη ολοκλήρωσης των εργασιών μετασκευής και προσκόμισης των απαραίτητων πιστοποιητικών, το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ξεκίνησε χθές τα δρομολόγιά του στις Δυτικές Κυκλάδες.  Ωστόσο, δεν ήταν γραφτό να εξελιχθεί ομαλά το ταξίδι του, καθώς προσέκρουσε το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι της Σερίφου λόγω λάθος χειρισμών πρόσδεσης.

Και οι 491 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο η τρομάρα που πήραν ήταν μεγάλη. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε ένα μικρό βαθούλωμα, το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα στη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. Τη ζημιά επιθεωρεί ειδικό κλιμάκιο, ενώ οι  επιβάτες του πλοίου θα προωθηθούν στους προορισμούς  με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και το καταμαράν «Speedruner». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top