Τι έδειξε η αξονική για την 18χρονη που νοσηλεύεται σε κώμα στην Κρήτη-Έχει καθολικό οίδημα στον εγκέφαλο

Εκτός από αέριο γέλιου είχε καταναλώσει και αλκοόλ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύεται η 18χρονη Βρετανίδα τουρίστρια η οποία όπως σας έχουμε ενημερώσει, είναι σε κώμα, με την κατάσταση της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η νεαρή κοπέλα, βρισκόταν στα Μάλια για διακοπές και την τελευταία νύχτα των διακοπών της αποφάσισε να τα δώσει όλα.

Διασκέδασε λοιπόν σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά στα Μάλια και σύμφωνα με φίλους της εισέπνευσε αέριο γέλιου (υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου) από μπαλόνια.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ-ΤΙ «ΕΔΕΙΞΕ» Η ΑΞΟΝΙΚΗ

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μαυρομμάτη, «η 18χρονη προσήλθε στο νοσοκομείο με διαιρετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, η κοπέλα είχε καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου (αέριο του γέλιου) και αλκοόλ».

Η κ. Μαυρομμάτη τόνισε ότι άμεσα η 18χρονη υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και σε αξονική τομογραφία κατά την οποία βρέθηκε οίδημα στον εγκέφαλο. Η κοπέλα υποβλήθηκε και σε τοξικολογική εξέταση καθώς και σε δεύτερη αξονική από την οποία διαγνώστηκε καθολικό οίδημα σε όλο τον εγκέφαλο. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη με τους θεράποντες ιατρούς να ερευνούν αν υπάρχουν και άλλα ευρήματα.

«Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους ότι δεν πρέπει να σερβίρεται αλκοόλ σε παιδιά. Αυτό αποτελεί ευθύνη όλων», επεσήμανε η κ. Μαυρομμάτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top