Σε κώμα 18χρονη τουρίστρια στην Κρήτη μετά από εισπνοή αερίου… γέλιου

Το ξεφάντωμα της τελευταίας μέρας στην Ελλάδα είχε τραγική κατάληξη

Σε κώμα 18χρονη στην Κρήτη μετά από εισπνοή αερίου γέλιου

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη Βρετανίδα, η οποία μεταφέρθηκε εκεί από το ιατρικό κέντρο Μαλίων σε κωματώδη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα έκανε τις διακοπές της στην Κρήτη μαζί με την παρέα της και την τελευταία νύχτα των διακοπών της αποφάσισε να τα δώσει όλα.

Διασκέδασε λοιπόν σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά στα Μάλια και σύμφωνα με φίλους της εισέπνευσε αέριο γέλιου από μπαλόνια.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν η 18χρονη χαροπαλεύει εξαιτίας της εισπνοής αέριου γέλιου. Ο δήμαρχος Χερσονήσου πάλι, κ. Μαστοράκης τόνισε στο flashnews ότι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Βρετανούς είχε τραγικά αποτελέσματα.

Όπως είπε τα μπαλόνια που περιέχουν το αέριο αυτό κυκλοφορούν ανεξέλγκτα στα μπαρ της περιοχής και πολλές φορές περιέχουν άλλα αέρια εξίσου επικίνδυνα και παράνομα.

Το υποξείδιο του αζώτου ή πρωτοξείδιο του αζώτου, γνωστό και ως αέριο του γέλιου, είναι χημική ένωση με χημικό τύπο Ν2Ο, η οποία ανήκει στα οξείδια του αζώτου. Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση. Χρησιμοποιείται στη χειρουργική και την οδοντιατρική εξαιτίας της αναισθητικής και αναλγητικής δράσης του. Είναι γνωστό και ως αέριο του γέλιου επειδή προκαλεί ευφορία όταν εισπνέεται, μια ιδιότητα που έχει οδηγήσει να χρησιμοποιείται για διασκέδαση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top