Η Ελληνίδα performer εναέριου χορού, θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ-Κρεμάστηκε από τη γέφυρα της Χαλκίδας (φωτο, video)

Δείτε την εντυπωσιακή της performance

Ασταμάτητη είναι πλέον η Κατερίνα Σολδάτου, η οποία έχει γίνει θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για τις εκπληκτικές performances που κάνει ανά την Ελλάδα.

Όπως σας έχουμε γράψει και στο παρελθόν, η Ελληνίδα performer στα πλαίσια του project «Greece Has Soul», έχει κρεμαστεί κατά το παρελθόν από τα Μετέωρα σε ύψος 250 μέτρων, από την γέφυρα της Τατάρνας στα 43 μέτρα και τον υδράργυρο να δείχνει -3 βαθμούς Κελσίου, αλλά και από τον Ισθμό της Κορίνθου με 8 μποφόρ.

Η τελευταία της performance, ήταν στην Γέφυρα της Χαλκίδας ή αλλιώς «Υψηλή Γέφυρα του Ευρίπου», η οποία έχει ελεύθερο ύψος 34,5 μέτρα και ενώνει τη βοιωτική ακτή κοντά στο εργοστάσιο τσιμέντων με την ευβοϊκή στο λόφο Μπαταριά, μέσω του Αυτοκινητοδρόμου Σχηματαρίου-Χαλκίδας.

Και επειδή την φωνάζουν «κορίτσι του ανέμου» καθώς σε κάθε της performance τα μποφόρ είναι… πολλά, ο αέρας δεν θα μπορούσε να «απουσιάζει» ούτε αυτή τη φορά.

«Δεν ήταν καθόλου εύκολα. Ο άνεμος ήταν πάρα πολύς» δήλωσε η εκπαιδεύτρια, χορογράφος και performer εναέριου χορού στο star.gr.

Στόχος του εν λόγω project που γίνεται στα πλαίσια του «Greece Has Soul» ήταν όπως μας είπε η «ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και υπενθύμιση της ιστορικότητας ορισμένων τόπων της χώρας μας».

Άλλωστε η γέφυρα της Χαλκίδας είναι μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή γέφυρα, καθώς από τη μια πλευρά κυριαρχεί η βιομηχανική εικόνα και το εργοστάσιο τσιμέντου, και από την άλλη η απόλυτη φύση:

«Είχε ενδιαφέρον να τα συνδυάσω αυτά» λέει στο star.gr η Κατερίνα Σολδάτου.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΙ PERFORMANCES ΤΗΣ

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ASSOCIATED PRESS

Όπως είναι φυσικό, τα εντυπωσιακά κατορθώματα της εκπαιδεύτριας, χορογράφου και performer εναέριου χορού δεν πέρασαν απαρατήρητα, καθώς μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (βλέπε New York Times, Associated Press και πολλά άλλα), τη φιλοξένησαν στις σελίδες τους.

«Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι η προσπάθεια που κάνω. Θεωρούν πολύ σημαντικό τον τρόπο που κινούμαι, τις επιλογές που κάνω και τον λόγο για τον οποίο τις κάνω αυτές τις επιλογές. Αυτό που τους προβληματίζει είναι πώς στην Ελλάδα οι φορείς και τα media δεν έχουν κινητοποιηθεί περισσότερο».

Ωστόσο δεν έκρυψε πως θα προτιμούσε και στη χώρα της να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους αρμόδιους φορείς (δήμους, κοινότητες κ.ο.κ):

«Ο δήμος της Χαλκίδας ήταν πολύ ανοιχτός στο να το κάνω αυτό. Δεν αντιμετώπισα καμία δυσκολία, ίσα-ίσα που τους άρεσε η ιδέα. Ο Δήμαρχος έδωσε το ΟΚ για να γίνει το όλο εγχείρημα. Αυτό είναι σημαντικό για μένα, γιατί δεν έχω την οικονομική ευχέρεια, επομένως αν δεν με βοηθάνε και οι δήμοι δεν θα μπορώ να κινηθώ.Ευελπιστώ ότι οι επόμενοι δήμοι με τους οποίους θα μιλήσω θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση, θα ανοίξουν πόρτες και θα αγκαλιάσουν περισσότερο το εγχείρημα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

THE TELEGRAPH

ST. GALLER TAGBLATT

ASSOCIATED PRESS

THE DAILY STANDARD

EUROPEAN PRESSPHOTO AGENCY (EPA)

THE NEW YORK TIMES

Της Χριστίνας Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top