Τι μας περιμένει μετά τον κατακλυσμό; Πρόγνωση ΚΑΙΡΟΥ για την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Τι είπε στο Star ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης

Με πολύ νερό, χαλάζι και ζέστη μας έκανε ποδαρικό ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού στο παρθενικό του Σαββατοκύριακο, που γίνεται.... τριήμερο με την αυριανή αργία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έπληξαν και την Αθήνα, μετατρέποντας τους δρόμους της πόλης σε ποτάμια, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr.

Μάλλον... απροετοίμαστους έπιασε τους περισσότερους Αθηναίους το γεγονός πως το νερό ήταν τόσο πολύ, ώστε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, η Χαμοστέρνας έγινε ποτάμι - ως είθισται συχνά πυκνά - το... χειμώνα! Αρκετά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, στην κάθοδο, μπροστά από ένα τεράστιο πίδακα νερού, ενώ τελικά και τα δύο ρεύματα έκλεισαν, καθώς έγιναν εντελώς... απροσπέλαστα.

Το ύψος της βροχής μέχρι τις 15.00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, όπως καταγράφηκε από μετεωρολογικό σταθμό στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε τα 32 χιλιοστά. Μια ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του νερού που έπεσε ολόκληρο το χρόνο. Όσοι βρέθηκαν στο Μοναστηράκι, προσπάθησαν να... σωθούν από τον κατακλυσμό,  ενώ όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται στα σπίτια τους,  κατέγραψαν με το κινητό τους τη σφοδρή χαλαζόπτωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Όπως είπε στο Star ο μετεωρολόγος, Μανώλης Ανανδρανιστάκης, "από το βράδυ της Κυριακής, ο καιρός βελτιώνεται κι έτσι το επόμενο διήμερο θα είναι καλός σε ολόκληρη την χώρα με ηλιοφάνεια. Βέβαια, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάζει κατά τόπους και θα πέσουν λίγες μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά της βορειοδυτικά της χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και μόνο τη Δευτέρα τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 και στα νησιά τους 27 βαθμούς".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top