To στερνό αντίο στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη-Κηδεύτηκε δίπλα στη Μαρίκα του

Τον αποχαιρέτησε η Κρήτη-Πρώτη ανάρτηση: 01-06-2017 16:07

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αποχαιρέτησε η Κρήτη, τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Λίγο μετά τις 3 και μισή το μεσημέρι της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε η επιμνημόσυνη δέηση  στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, εκεί που η σορός του πρώην Πρωθυπουργού ήταν από χτες το βράδυ για λαϊκό προσκύνημα. 

Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια, μά πάνω απ' όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Όλοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου. Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Για τη μάνα μου. Για μας. Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω...»

 

Οι βρακοφόροι πήραν στους ώμους τους το φέρετρο.

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού επιβιβάστηκε στον κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου που την μετέφερε στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, εκεί όπου θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγο του Μαρίκα.

Πίσω από τον κιλλίβαντα ακολουθούσε η οικογένεια του ενώ πολλοί Χανιώτες βγήκαν στους δρόμους και στα μπαλκόνια από τις περιοχές που πέρασε.

Μετά το Τρισάγιο, στο σύντομο μήνυμά του,  ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης  Ειρηναίος, μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Οι Κρητικοί καλλιτέχνες Κονταρός και Ζωιδάκης τραγούδησαν το αγαπημένο ριζιτικό του Κ. Μητσοτάκη, αυτό που του αφιέρωσε η κόρη του Ντόρα, "Σε ψηλό Βουνό", ενώ ο Ζωιδάκης του αφιέρωσε μια μαντινάδα.

Ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε την κατσούνα του παππού του πάνω στο φέρετρο και τα αγήματα απέτισαν φόρο τιμής με πυθροβολισμούς στον αέρα. Στη συνέχεια ακούστηκε ο εθνικός ύμνος.

Όλοι ήταν συντετριμμένοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top