Προσοχή... μαϊμούδες: Θα γεμίζαμε fake Adidas και Nike! Δεκάδες κούτες βρέθηκαν σε κοντέινερ (ΦΩΤΟ)

Νέο χτύπημα των αρχών στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων

Νέα σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του τμήματος Αττικής και Αιγαίου σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από 23 έως 26.05.2017 στη Ζάκυνθο και από 30 έως 31.05.2017 στην Αττική, προέβησαν:

Σε δέσμευση, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο, 481 φιαλών  αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κατοχή και η καταλληλότητα του περιεχομένου τους και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αποστέλλοντας προς τούτο κατάλληλο αριθμό δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

•       Σε κατάσχεση, από επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων και τουριστικών ειδών στη Ζάκυνθο, εμπορευμάτων με παραποιημένα σήματα (απομιμήσεις) ως κατωτέρω:

- 3.700 τεμ. τσάντες
- 2.500 τεμ. πορτοφόλια
- 2.150 τεμ. ρολόγια
- 5.150 τεμ. ενδύματα
- 200 τεμ. γυαλιά ηλίου
- 240 ζεύγη υποδήματα.

•       Σε κατάσχεση, από εμπορευματοκιβώτιο (container) που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο  στην περιοχή  Κερατσινίου Πειραιά, δεκατριών χιλιάδων (13.000) ζευγών απομιμητικών υποδημάτων, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού. Επίσης κατασχέθηκαν και 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης (τάπα). Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου,  πέντε εμπλεκόμενα άτομα  κινεζικής υπηκοότητας

που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και  κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.  

Όλα τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και τα υποπροϊόντα της καταστροφής θα ανακυκλωθούν σε πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης, την 06.06.2017. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top