Ανθελληνική δραστηριότητα στην Θράκη με προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

Κάνουν λόγο για "τουρκική μειονότητα"

Περιοδεία λες και βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια  κάνει στη Θράκη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ. Η ελληνική πολιτεία δεν αντιδρά, ενώ Έλληνες βουλευτές του κοινοβουλίου τον πλαισιώνουν. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Με νταούλια και λουλούδια υποδέχτηκαν οι μουσουλμάνοι της Κομοτηνής τον υφυπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Γιλντίζ. Ο  ανθελληνικός  σκοπός της επίσκεψης αποδείχθηκε γρήγορα.  Ο Τούρκος αξιωματούχος αλώνισε την περιοχή και βρέθηκε να γιορτάζει μαζί με την αποκαλούμενη "τουρκική νεολαία" της Κομοτηνής.

"Ό,τι και αν λένε διάφοροι, το να είσαι Τούρκος είναι κάτι το ωραίο, δεν είναι κάτι που αλλάζει με κάποιες κρατικές πολιτικές, είναι μια αρχαία κουλτούρα, μια αρχαία ενότητα και μια ταυτότητα-αποστολή", δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γιλντίζ περιοδεύει προκλητικά λες και επιθεωρούν υπηκόους τους, δορυφορούμενοι από μια τεράστια ομάδα: δημάρχων, τουρκοφρώνων, ψευτομουφτήδων, υπαλλήλων και πρακτόρων τουρκισμού στην περιοχή.

Η ελληνική πολιτεία όχι μόνο δεν αντέδρασε στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά όπως φαίνεται και στo BINTEO του STAR, έδωσε το "παρών" με εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου. Σε αυτό φαίνεται ο βουλευτής Κομοτηνής του ΣΥΡΙΖΑ, Αϊχάν Μεμέτ Καρά Γιουσούφ μαζί με τον Μουσταφά Μουσταφά, επίσης βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος. Στο ίδιο τραπέζι είναι και ο βουλευτής της Ξάνθης, Χουσεϊν Χασάν Ζεϊμπέκ. Κανείς τους δεν αντέδρασε όταν χαρακτήρισε την μειονότητα "τουρκική".

"Η Τουρκική Δημοκρατία με το Κράτος της και τον λαό της, από την μια παρακολουθεί την κατάσταση όλων των τουρκικών κοινοτήτων και μειονοτήτων (με πρώτη τη Δυτική Θράκη) και από την άλλη επιθυμεί να συνεχίζει τις σχέσεις της, με τις γειτονικές και μη γειτονικές της χώρες" δήλωσε ο Αχμέτ Γιλντίζ.

"Θα πρέπει να αναμένουμε και τις επόμενες ημέρες αφίξεις και άλλων παραγόντων και δημοσιογράφων, διότι ο μήνας του ραμαζανιού προσφέρεται όπως γίνεται κάθε χρόνο, για τέτοιες εθνικοισλαμικές εξάρσεις από τουρκικής πλευράς", δήλωσε στο Star ο διεθνολόγος, τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top