Ελλάς το Μεγαλείο σου! Εγκαίνια για το «ΚΕΠ» των αναρχικών στα Εξάρχεια (ΦΩΤΟ)

Στήθηκε χωρίς άδεια και δεν έχει ανοίξει… μύτη-ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια.

Όπως βλέπετε και στα φωτογραφίες, τα άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έστησαν το πολιτικό τους περίπτερο (όπως το αποκαλούν)  δίχως να έχουν την παραμικρή άδεια!

Να σημειώσουμε, πως εδώ και 8 ημέρες (από τις 10 Απριλίου δηλαδή), ένας γερανός είχε τοποθετήσει το εν λόγω κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων, με τους αντιεξουσιαστές να αναφέρουν πως το εν λόγω «ΚΕΠ» έχει ως στόχο την ενημέρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κρατικό κανιβαλισμό, την «πολιτική αναβάθμιση» των πολιτών και την συγκρότηση «αγωνιστικής κουλτούρας».

Όπως δεν «ενοχλήθηκε» τότε καμία Αρχή, έτσι και σήμερα δεν άνοιξε… μύτη, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω ΚΕΠ είναι παράνομο.

Όσο για το Υπουργείο ή την κυβέρνηση; Τηρούν σιγή ιχθύος για την τοποθέτηση ενός κοντέινερ χωρίς άδεια σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Από την πλευρά της πάντως η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφέρει πως πρόκειται για πολεοδομική παράβαση και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου η τοποθέτηση του κοντέινερ, ωστόσο δήλωνε αναρμόδια, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστήριζαν πως πρώτα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος Αθηναίων στέλνοντας συνεργείο της Πολεοδομίας για να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση. Αν αυτή διαπιστωθεί τότε προβλέπεται επίδοση προστίμου στους υπεύθυνους της εγκατάστασής του και επιβολή της απομάκρυνσής του. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει τότε ο δήμος πρέπει να απομακρύνει το κοντέινερ καλώντας αστυνομικές δυνάμεις για την συνδρομή τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top