«Σχέδιο Άλωσης» από την «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία»-Τι κρύβεται πίσω από τις εικόνες νεοσύλλεκτων με τον αλβανικό αετό

Ο ακραίος Αλβανός εθνικιστής Κρεσνίκ Σπαχίου φέρεται να είναι ο εμπνευστής-Μπλεγμένες και οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες

Τι κρύβεται πίσω από τον αλβανικό αετό των νεοσύλλεκτων

Μερικές ημέρες μετά την εικόνα των νεοσύλλεκτων αλβανικής καταγωγής που σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό (κάτι που προκάλεσε έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις), το «Πρώτο Θέμα» φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για την ομάδα των νεαρών.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα της η εφημερίδα, αναφέρει πως δεν πρόκειται για μια τυχαία και μεμονωμένη ή αυθόρμητη κίνηση, αλλά για μια κίνηση που είναι ενταγμένη σε ένα ευρύτερο σχέδιο.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν πως όλο αυτό είναι ένα ρεύμα με εμπνευστή τον ακραίο Αλβανό εθνικιστή Κρεσνίκ Σπαχίου, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία.

Αυτό που αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι πως ο Σπαχίου προσπαθεί εδώ και χρόνια να στρατολογήσει νεαρούς Αλβανούς που έχουν πολιτογραφηθεί Έλληνες, θεωρώντας ότι η καλλιέργεια εθνικισμού στους αλβανούς μετανάστες, και ειδικότερα σε όσους η ελληνική Πολιτεία έχει δώσει την υπηκοότητα, θα αποτελέσει ένα πολιτικό όπλο των Τιράνων στη σχέση τους με την Αθήνα.

ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΩΣΗΣ» ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

Το «σχέδιο άλωσης» όπως το αποκαλούν οι οραματιστές του, προβλέπει τη δημιουργία ενός αλβανικού εθνικιστικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στόχος, δεν είναι μόνο η διεκδίκηση μειονοτικών δικαιωμάτων, αλλά και η υποστήριξη από τα μέσα αφενός των απαιτήσεων που προβάλλουν οι Αλβανοτσάμηδες, αφετέρου του οράματος της «Μεγάλης Αλβανίας».

Το σχέδιο αυτό μπήκε σε εφαρμογή το 2014. Ο ισχυρισμός του αρχηγού των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών Βίσιο Αγιάζι Λίκα στην Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας της αλβανικής Βουλής ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ελληνικοί εξτρεμιστικοί κύκλοι επιθυμούν να αποσχιστεί η περιοχή της Χειμάρας ως νέα Κριμαία πυροδότησε την αρχή ενός νέου κεφαλαίου.

Ο Σπαχίου από την πλευρά του αποδείχθηκε πολύτιμος παίχτης. Με τη στήριξη του βαθέος αλβανικού κράτους και παρακρατικών στοιχείων δρομολόγησε την επιχείρηση προσηλυτισμού νεαρών Αλβανών που ζούσαν στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό από το να έχεις μικρές βόμβες έτοιμες να εκραγούν ανά πάσα στιγμή στο εσωτερικό της Ελλάδας. Έτσι αντιμετώπιζαν τα παιδιά αυτά. Στόχος τους ήταν να λειτουργήσουν με τη λογική μιας προπαγάνδας του δρόμου και να πετάνε κάθε τόσο φωτιά σ’ ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο υπόστρωμα».

Αυτά δήλωσε  στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος που παρακολουθούσε τις εξελίξεις εκείνη την εποχή.

Ο ΣΠΑΧΙΟΥ

ΜΠΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς το «μακρύ χέρι» των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Για προφανείς λόγους, αποφεύγουν να εμπλέκονται απευθείας, προτιμώντας να αναθέτουν αποστολές σε κυκλώματα της εν Ελλάδι αλβανικής μαφίας. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, υπάρχει ώσμωση και διασύνδεση του αλβανικού εθνικιστικού δικτύου και ομάδων της αλβανικής μαφίας στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top