Ηριάννα στο Εφετείο: «Όσα έχτιζα εννέα χρόνια καταστρέφονται»

«Σε πέντε μήνες, σε έναν χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο»

Τι υποστήριξε η Ηριάννα στο Εφετείο

Στο Εφετείο εκδικάζεται σήμερα από τις 09:00 το πρωί η αίτηση αναστολής της Ηριάννας, η οποία βρίσκεται στη φυλακή, με την κατηγορία ότι είχε συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η 29χρονη μεταδιδακτορική φοιτήτρια μιλώντας στο δικαστήριο, προέταξε την ακαδημαϊκή της καριέρα, και αρνήθηκε πως έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα της Ηριάννας μέσα από την φυλακή - ΦΩΤΟ

Μάλιστα τόνισε πως όσο μένει στη φυλακή, τα αποτελέσματα των κόπων της πάνε χαμένα:

«Σε πέντε μήνες, σε έναν χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε:

«Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία (...). Με έκριναν ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση του συντρόφου μου στο σπίτι του. Ο σύντροφός μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός DNA που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και γι' αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου, και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου (...). Οσα έχτιζα εννιά χρονιά καταστρέφονται».

Στο πλευρό της Ηριάννας βρέθηκαν δύο καθηγήτριές της, οι οποίες είναι επιβλέπουσες της διατριβής της. Και οι δύο υποστήριξαν ότι μέσα στη φυλακή, όσο και εάν προσπαθήσει, δεν θα έχει αποτελέσματα η μελέτη της, ενώ τόνισαν ότι η νεαρή γυναίκα έχει πάθος για τη δουλειά και τις σπουδές της.

«Η πρόσβαση στη βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά δύσκολη (...). Αυτό το διάστημα πήρα άδεια για να την επισκέπτομαι, αλλά δεν γίνεται να προχωρήσει έτσι. Φανταστείτε τον Σεπτέμβρη κατάφερα να πάω μόλις μία φορά». Όπως τόνισε η πανεπιστημιακός, «ο εγκλεισμός της Ηριάννας θα οδηγήσει στην υποχώρησή της στον πίνακα μοριοδότησης, με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβριο του 2018 να μη βρίσκεται σε επιλέξιμη θέση».



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top