Το μήνυμα της Ηριάννας μέσα από την φυλακή - ΦΩΤΟ

Μέσω Facebook ευχαριστεί όλους όσοι είναι δίπλα της-Πρώτη ανάρτηση: 20-07-2017 11:52

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα μήνυμα που φέρεται να στέλνει η Ηριάννα, η οποία παραμένει στη φυλακή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Το μήνυμα:

«Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που "στηρίχτηκε" σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά. Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη, ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε. Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος. Ηριάννα Β.Λ.»

Δείτε επίσης:  Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης "Ηριάννα"

Δείτε επίσης: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Στις φλόγες ένα αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Ο πατέρας της Ηριάννας στο Star: Λυπάμαι πάρα πολύ 

O πατέρας της Ηριάννας, μίλησε τηνΤετάρτη στο Star. «Διαφωνεί και εκείνη και η οικογένεια μου κάθετα με αυτά που έγιναν στην Αθήνα. Κάθετα! Δεν έχει καμία δουλειά η υπόθεση της με αυτά τα οποία έγιναν. Λυπάμαι πάρα πολύ που κάποιοι άνθρωποι στο όνομα δυστυχώς της Ηριάννας βρίσκονται σε δυσκολότερη οικονομική κατάσταση», είπε ο πατέρας της 29χρονης στο Star.

«Θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω. Εκείνο που την ενδιέφερε ήταν μόνο η επιστήμη της, αυτό στο οποίο ήταν ταγμένη. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη, θέλουμε να φανεί η αλήθεια», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η Ηριάννα είναι μια μελαχρινή κοπέλα 29 ετών, αριστούχος της φιλοσοφικής και υποψήφια διδάκτωρ. Το όνειρο της είναι η ακαδημαϊκή της καριέρα, λένε όσοι τη γνωρίζουν. Συνελήφθη το 2013, γιατί τα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποίησαν μερικό γενετικό αποτύπωμα της, σε γεμιστήρα όπλου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου που είχε εντοπιστεί 2 χρόνια πριν. Μέχρι την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων την 1η Ιουνίου που της επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, εργαζόταν στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσαν υπέρ της Ηριάννας δύο καθηγήτριες του πανεπιστημίου. Η 29χρονη αναμένεται να διεκδικήσει ξανά την αποφυλάκιση της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top