Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης "Ηριάννα"

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Κωνσταντίνος Γεώργιζας

Άγνωστες πτυχές της υπόθεσης της Ηριάννας, που προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Παναγιώτη Στάθη, ο Κωνσταντίνος  Γεώργιζας.

Όπως είπε ο  Κωνσταντίνος  Γεώργιζας, «όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011. Η αστυνομία κάνει έφοδο σε ένα διαμέρισμα. Συλλαμβάνεται ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να έχει φιλικές σχέσεις με υπόπτους για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς και μαζί του προσάγεται η σύντροφός του, η Ηριάννα. Η τότε φοιτήτρια δίνει οικειοθελώς δείγμα DNA στις αρχές».

Δείτε επίσης: Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

Δείτε επίσης: Κομμάτια και θρύψαλα η Ερμού! Καρέ καρέ οι βανδαλισμοί στο Σύνταγμα

Δείτε επίσης: Καταπέλτης η ΝΔ για τα επεισόδια με αφορμή την Ηριάννα: Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

«Τον Νοέμβρη του ίδιου έτους εντοπίζεται κρυμμένος οπλισμός στην πανεπιστημιούπολη. Δυο χρόνια αργότερα, το 2013 η Ηριάννα συλλαμβάνεται με την αιτιολογία ότι ταυτοποιήθηκε γενετικό της υλικό σε γεμιστήρα όπλου που είχε βρεθεί το 2011. Η ίδια οδηγείται στο εδώλιο, ενώ το 2014 ο σύντροφός, ο οποίος επίσης δικάστηκε, κηρύσσεται αθώος», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος .

Σύμφωνα με τον Κ.Γεώργιζα «η 29χρονη καταδικάζεται τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς, χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει αθώα. Τα αποτελέσματα DNA αμφισβητήθηκαν ακόμα και από γενετιστές στη δίκη, αλλά όταν ζητήθηκε επανεξέταση οι αρχές απάντησαν ότι το αρχικό δείγμα καταστράφηκε στον πρώτο εργαστηριακό έλεγχο».

«Η 29χρονη είναι υποψήφια διδάκτωρ φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και προσέφυγε στο πενταμελές εφετείο ζητώντας αναστολή εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Οι δικαστές με πλειοψηφία 3-2 απέρριψαν το αίτημα της, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε ότι κυβερνητικά στελέχη τάχθηκαν κατά της χθεσινής απόφασης της δικαιοσύνης για την Ηριάννα.  «Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο "μαύρο βιβλίο" της ελληνικής Δικαιοσύνης», δήλωσε για παράδειγμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση για την Ηριάννα εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με νόημα πως «Οι Μιχαλολιάκοι βγαίνουν, οι Ηριάννες μπαίνουν φυλακή».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top