Αντλήθηκαν 300 τόνοι πετρέλαιο από τη θάλασσα - Επικίνδυνο ακόμα και το περπάτημα στις μολυσμένες περιοχές από την πετρελαιοκηλίδα

Πρωτοφανής η ρύπανση

Αντλήθηκαν 300 τόνοι πετρέλαιο από τη θάλασσα

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ξεκίνησε τη συστηματική δειγματοληψία από τις θάλασσες που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα του «Αγία Ζώνη ΙΙ», πραγματοποιώντας σήμερα, Δευτέρα, ελέγχους στην περιοχή από τη Βούλα μέχρι την Ανάβυσσο, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, αντλήθηκαν 1300 τόνοι πετρέλαιο από το πλοίο και 300 από τη θάλασσα.

Ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας, τόνισε ότι για να καθαρίσει ο Σαρωνικός από το μαζούτ θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια. «Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τέτοια ρύπανση κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Είναι διαφορετικό από ό,τι στο πέλαγος» είπε.

Πρόσθεσε ότι, εκτός από την κολύμβηση στα μολυσμένα από το πετρέλαιο νερά, εξαιρετικά επικίνδυνο είναι ακόμα και το περπάτημα δίπλα στις προβληματικές περιοχές, «γιατί υπάρχει εξάτμιση, που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή εγκύους».

Τέλος, υπογράμμισε το θέμα των ψαριών που ζουν στις μολυσμένες περιοχές, αναφέροντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη κι ενημέρωση των καταναλωτών για το ζήτημα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top