Καίγεται η Ζάκυνθος - Απειλεί σπίτια η φωτιά - Νύχτα εφιάλτης για νησιώτες και τουρίστες

Επικοινωνία Τσίπρα-Κοντονή για να υπάρξουν ενισχύσεις στις πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση της περιοχής Αναφωνήτρια στην ορεινή Ζάκυνθο. Οι φλόγες απείλησαν κατοικημένες περιοχές. H υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είχε έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του χωριού, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Δείτε επίσης: Δύσκολη νύχτα για την Ζάκυνθο – Φόβοι ότι οι φλόγες θα κάνουν στάχτη τα πάντα

Δείτε επίσης:Πύρινη κόλαση! Ξανά στις φλόγες η Ζάκυνθος - Εκκενώνονται σπίτια

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Η νύχτα προοιωνίζεται δύσκολη για το νησί, καθώς οι δυνατοί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Η ΦΩΤΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΕΣ 

Το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά πλησίαζε προς τις Μαριές. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Επιχείρηση της πυροσβεστικής για να σωθούν τουρίστες από τις φλόγες 

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες. Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.

Είναι πολλά τα μέτωπα 

Λίγο πιο βόρεια μαίνονται άλλα τρία μέτωπα πυρκαγιών στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί. 

Παράλληλα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο όρος Σκοπός, λίγα χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κοντονή-Τσίπρα

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Σταύρου Κοντονή που είναι από το νησί με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. 

"Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε"

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ελευθέριος Νιοτόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, δήλωσε ότι στην Αναφωνήτρια «δόθηκε μάχη αυλή με αυλή», ότι τελικά «δεν εκκενώθηκε κανένα χωριό» και ότι οι «προσπάθειες θα συνεχιστούν και τη νύχτα», τονίζοντας ότι «ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top