Πύρινη κόλαση! Ξανά στις φλόγες η Ζάκυνθος - Εκκενώνονται σπίτια

Συνελήφθη εμπρηστής στη Σαλαμίνα

Ξανά στις φλόγες περιοχές σε όλη τη χώρα

Η πύρινη κόλαση δεν έχει τελειωμό! Και οι δυνατής έντασης άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο.

Για ακόμα μια φορά, στο έλεος της φωτιάς παραδόθηκε η Ζάκυνθος, καθώς μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια, στα βόρεια του νησιού, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για δεύτερη μέρα. Ίδιο το σκηνικό και στην Καρύταινα Αρκαδίας. 

Αναλυτικότερα, στη Ζάκυνθο, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο. Προς το παρόν, καίει πευκοδάσος και απειλεί το χωριό Αναφωνήτρια, το οποίο οι αρχές εκκενώνουν, καθώς η φωτιά έφτασε σε αυλές σπιτιών. Στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άντρες και 2 υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα καναντέρ, ένα πετζετέλ κι αναμένεται και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ. 

Στις φλόγες η Ελλάδα

Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από χθες, Παρασκευή. Καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Δυνάμεις της πυροσβεστικής, επίγειες κι εναέριες, επιχειρούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές στην Αχαΐα

Στην Καρύταινα Αρκαδίας, στη θέση Άγιοι Θεόδωροι, επιχειρούν 10 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική περιοχή, πριν φτάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας είναι σε ύφεση και δεν απειλούν οικισμό.

Συνελήφθη εμπρηστής

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, συνέλαβαν χθες, Παρασκευή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν 54χρονο, ως υπαίτιο πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών με χρήση τροχού κοπής μετάλλων, κοντά σε έκταση με ξερά χόρτα, χαμηλή βλάστηση και δέντρα, στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες:

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

• Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

• Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top