Δύσκολη νύχτα για την Ζάκυνθο – Φόβοι ότι οι φλόγες θα κάνουν στάχτη τα πάντα

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Τασούλα Παπανικολάου

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται στην Βόρεια Ζάκυνθο, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και ανησυχία. 

Δείτε επίσης: Πανικός στην Ζάκυνθο! Κάηκαν καταστήματα-Οι φλόγες έφτασαν και στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, «δύσκολη θα είναι η νύχτα για τους κατοίκους στην Αναφωνήτρια. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη και έχει πλησιάσει και το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.  Έχει περάσει από το χωριό και αυτή τη στιγμή δεν απειλείται  άμεσα  ο οικισμός. Υπάρχει όμως ο φόβος ότι θα αλλάξει η φορά του ανέμου και οι φλόγες θα φτάσουν και πάλι στα σπίτια,  όπως έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου».

«Αρχές και κάτοικοι προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά, καθώς τη νύχτα σταματά να πετά και το ελικόπτερο που βοηθά στην κατάσβεση. Το μέτωπο είναι μεγάλο και οι φλόγες, όπως λένε οι κάτοικοι φτάνουν ακόμα και τα 10 μέτρα. Η πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα μέτωπο στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην Στούπα. Συνολικά από την αρχή του καλοκαιριού έχουν εκδηλωθεί 76 πυρκαγιές σε όλο το νησί, από τη μια άκρη στην άλλη», πρόσθεσε η Τασούλα Παπανικολάου.

Το βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Πρέβεζα στην περιοχή Παπαδάτες σε δασική περιοχή.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ -ΒΙΝΤΕΟ STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top