Πανελλήνιες 2017: Πολύ δύσκολα τα θέματα στα Μαθηματικά, απαιτητικά τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές

Στα Μαθηματικά και στα Αρχαία Ελληνικά (μαθήματα προσανατολισμού) εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της χώρας.

Το star.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή», σας παρουσιάζει και σχολιάζε τα θέματα που έπεσαν.

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται απαιτητικά, ήταν αυξημένης δυσκολίας, για άριστα προετοιμασμένους υποψηφίους και μεταξύ των άλλων απαιτούσαν γνώσεις τριγωνομετρίας από προηγούμενη τάξη. Αυτό σε συνδυασμό με την αυξημένη δυσκολία όλων των ερωτημάτων, θα οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά αποτυχίας, αφού πολλά γραπτά θα είναι κάτω από τη βάση.

ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Προσανατολισμού χαρακτηρίζονται ποιοτικά και απαιτητικά, καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης και απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Το Διδαγμένο κείμενο συνδύαζε αποσπάσματα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και πέραν της ερώτησης που ζητούσε τη μετάφραση, συνοδευόταν από τρεις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ υπήρχε και ερώτηση τύπου Σωστό-Λάθος από την Εισαγωγή, καθώς και λεξιλογικές ερωτήσεις.

Το Αδίδακτο κείμενο ήταν ένα απόσπασμα από το Φίλιππο του Ισοκράτη και συνοδευόταν από τις κλασικές ερωτήσεις μετάφρασης, γραμματικής και συντακτικού.

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top