Δολοφονία 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά - «Ήμουν θολωμένος» ισχυρίστηκε ο 30χρονος κατηγορούμενος

Συνεχίστηκε η δίκη του ειδικού φρουρού που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον Κοσμά Τζέλιο

Δολοφονία 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά

Ήταν στις αρχές Μαρτίου του 2017 όταν ένα φοβερό έγκλημα συγκλόνισε την Καστοριά αλλά και όλη την Ελλάδα. Ένας 30χρονος ειδικός φρουρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε έναν 52χρονο οδηγό ταξί, τον Κοσμά Τζέλιο, με κίνητρο -αρχικά όπως είπε- τη ληστεία. Μάλιστα, ο 30χρονος κατηγορούμενος, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, πυροβόλησε και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ-Στα ματωμένα χώματα του συζύγου της η γυναίκα του ταξιτζή!Συγγνώμη ζητά η οικογένεια του δράστη

Αυτός είναι ο ΦΟΝΙΑΣ του ταξιτζή στην Καστοριά-Με το όπλο που ΕΚΤΕΛΕΣΕ τον 52χρονο είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη

 

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου συνεχίστηκε η δίκη του νεαρού αστυνομικού φρουρού κάτω από έντονα μέτρα ασφάλειας. Από τους μάρτυρες, που κατέθεσαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, ξεχώρισαν η κατάθεση της πρώην συζύγου του κατηγορουμένου και της μητέρας του.

Τι είπε η μέχρι πρότινος σύζυγος του αστυνομικού φρουρού

«Ο σύζυγός μου έφυγε κανονικά από το σπίτι για τη δουλειά του, στη συνέχεια με ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε για λίγο να επιστρέψει στο σπίτι και όταν επέστρεψε αργά το απόγευμα του ετοίμασα το τραπέζι για να φάει. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στο παρουσιαστικό του».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που ο κατηγορούμενος κοιτώντας από το κινητό του στο διαδίκτυο της ανέφερε ότι στην Καστοριά κάποιοι σκότωσαν ένα ταξιτζή και μετά μίλησε για την ανησυχία που έδειξε, όταν τηλεφώνησαν στο σπίτι από την αστυνομία και μίλησαν μαζί του για να βεβαιώσουν εάν το αγροτεμάχιο στην περιοχή της Λεύκης, όπου εντοπίστηκε ο νεκρός ταξιτζής, ανήκει σε αυτόν.

«Μίλησε με τον πατέρα του και λίγο αργότερα αναχώρησε και ο ίδιος για την υπηρεσία. Το πρωί ενημερώθηκα από τον πατέρα μου ότι για το συμβάν έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός και ότι αυτός ήταν ο σύζυγός μου. Δε μπορώ να το πιστέψω ακόμη αυτό που έκανε».

Στην ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου εάν της εξομολογήθηκε κάτι για την πράξη του, ανέφερε ότι «και τις δύο φορές που τον συνάντησα στις φυλακές, όταν τον ρώτησα γιατί το έκανες, μου απάντησε ότι ήμουν θολωμένος».

Συγκλονίζει η χήρα του Κοσμά Τζέλιου, του ταξιτζή που δολοφονήθηκε από ειδικό φρουρό στην Καστοριά

Η πρώην σύζυγος περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως ένα άνθρωπο που δεν είχε φίλους, που δεν τα πήγαινε καλά με την οικογένειά του, ήταν πολλές ώρες στο σπίτι και μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου πολλές φορές έπαιζε έως και 5 ώρες την ημέρα παιχνίδια με όπλα. Είπε ακόμα, ότι τον τελευταίο καιρό, πριν από το έγκλημα, δεν κοιμόταν καλά και της ανέφερε ότι κάποιες φορές έβλεπε εφιάλτες, ενώ στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου εάν είχε παραπονεθεί ποτέ για αρνητικές επιδράσεις σε ότι αφορά την εμπλοκή του στον τραυματισμό και τη σύλληψη του Μαζιώτη, ανέφερε ότι «δεν μου εξέφρασε ποτέ κανένα παράπονο, ή δεν μου είπε κάτι σχετικό».

Η ίδια διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι στην οικογένεια δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, αλλά ομολόγησε την έκπληξή της όταν μετά τη δολοφονία του ταξιτζή διαπίστωσε από έλεγχο που έκανε στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει αναλήψεις ύψους 21.000 ευρώ, χωρίς να την έχει ενημερώσει, ή να της το έχει αναφέρει ποτέ.

Τι είπε η μητέρα του 30χρονου κατηγορούμενου

Η μητέρα του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο γιος της όταν επέστρεψε στην Καστοριά, μετά την υπόθεση Μαζιώτη, ήταν νευρικός, ότι δεν πιστεύει ότι ο φόνος έγινε με πρόθεση τη ληστεία και όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε, «μου απάντησε ότι δεν θυμάται γιατί το έκανε».

Ο ψυχίατρος , που παρακολούθησε τον κατηγορούμενο στις φυλακές Γρεβενών, ανάφερε ότι έχει αυξημένα ποσοστά αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης και ίσως στοιχεία μειωμένου καταλογισμού.

Ένας οδηγός ταξί από την Καστοριά, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας του συναδέλφου του, δάνεισε 200 ευρώ στον αστυνομικό, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε ότι τα είχε ανάγκη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομολογία ή κατάθεση στο δικαστήριο από κανένα μάρτυρα ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν ή είχαν φιλικές σχέσεις.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 θα ακολουθήσουν η απολογία του κατηγορουμένου και οι αγορεύσεις της Πολιτικής αγωγής, της υπεράσπισης και της εισαγγελέως του δικαστηρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top