Συναγερμός για την επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα – Τι φοβάται η αστυνομία;

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα μέρη που θα πάει ο Γάλλος πρόεδρος

Δρακόντεια μέτρα αστυνομικής προστασίας επιπέδου Μπάρακ Ομπάμα ετοιμάζει η ελληνική αστυνομία για την υποδοχή και ασφαλή παραμονή του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου και θα έχει επίσημες συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Αυτό που φοβούνται πραγματικά οι αστυνομικοί είναι η εκδήλωση κάποιας πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας λίγες μέρες πριν την έλευση του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα. Ενέργεια πιθανότητα με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά με τεράστιο αντίκτυπο διεθνώς. Κανείς άλλωστε στην  αστυνομία δεν μπορεί να ξεχάσει τον πανικό που προκλήθηκε, όταν άγνωστοι πέταξαν στην πύλη της γαλλικής πρεσβείας μια χειροβομβίδα, πριν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. 

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη Star! Συναγερμός στην αστυνομία –Ξεκινά ασκήσεις για τρομοκρατικές επιθέσεις

Δείτε επίσης:  Συναγερμός σε Ελλάδα και Ιταλία - Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου περιλαμβάνει επίσημη επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, γεύμα στην πρεσβεία της Γαλλίας απέναντι από τη βουλή, βόλτα στην Ακρόπολη και ομιλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, όπου θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, καθώς βρίσκεται μέσα στα Εξάρχεια. 

Ήδη τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μετά και  τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία και το Βέλγιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στους αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η Ακρόπολη, όπου περιπολούν συνεχώς μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. 

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top