Mανιτάρια γεμιστά με φέτα και απάκι

Μία πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Αν σας αρέσουν και τα γεμιστά αλλά και τα μανιτάρια μπορείτε να τα συνδυάσετε και τα δύο σε ένα πιάτο.

O Moίρας έφτιαξε το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό για μετά την παραλία

Mανιτάρια γεμιστά με φέτα και απάκι

Αυτή την ιδέα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Xρήστος Μοίρας φτιάχνοντας γεμιστά μανιτάρια με φέτα και απάκι.

 

Υλικά της Συνταγής 

   •    4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
    •    150 γρ. φέτα
    •    100 γρ. απάκι Κρήτης
    •    1 μικρό ξερό κρεμμύδι
    •    1 σκελίδα σκόρδο
    •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    •    1 κ.γλ. ρίγανη
    •    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    •    Μαϊντανός (για το σερβίρισμα)


Εκτέλεση της Συνταγής

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπό πανί και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Με ένα κουταλάκι ξύνουμε ελαφρά και τις “πτυχώσεις” από την κάτω πλευρά για να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο για τη γέμιση. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με την κοιλότητα προς τα πάνω.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το απάκι και το αφήνουμε να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα, ρίγανη και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα πορτομπέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρει χρώμα η γέμιση. Σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με λίγο φρέσκο μαϊντανό και έξτρα ελαιόλαδο, αν θέλουμε.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top