Αν ψάχνετε μία νόστιμη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια, δείτε αυτή που ετοίμασε ο Χρήστος Μοίρας στην εκπομπή Breakfast@Star.
Ο σεφ το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης ετοίμασε κουλουράκια με πορτοκάλι και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
• 2 αβγά
• ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
• 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 κ. γλ. βανίλια
• ½ κ. γλ. αλάτι
• 1 κ. γλ. σόδα
• 1 αβγό (για το άλειμμα)
• 2 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σ’ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη σόδα και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές ποσότητες και πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα όπως στεφανάκια, φιόγκους ή ότι άλλο επιθυμούμε. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αβγό και αλείφουμε τα κουλουράκια για να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 - 20 λεπτά ή μέχρι τα κουλουράκια να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε!