Πασχαλινά κουλουράκια - Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή

Δείτε τι ετοίμασε ο Παύλος Χάππιλος στο Breakfast@Star

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι σήμα κατατεθέν για τις γιορτινές μέρες και δε λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι. Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μία συνταγή για κουλουράκια  χωρίς αμμωνία που είχε φτιάξει ο Παύλος Χάππιλος στο  Breakfast@Star

Αρνίσιο κότσι με πατάτες στον φούρνο

Koυλουράκια χωρίς αμωνία για το πασχαλινό σας τραπέζι

Koυλουράκια χωρίς αμμωνία για το πασχαλινό σας τραπέζι

Απολαύστε την διαδικασία και δείτε και εσείς πως μπορείτε να τα φτιάξετε.

Υλικά 

  • 250γρ βούτυρο 
  • 300γρ ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκαλί 
  • 1-2 κόκκους μαστίχα 
  • 1 κιλό αλεύρι γοχ 
  • 1 κγ μπεικινγκ 
  • 1 κγ σόδα 
  • 1 κρόκο αυγού με 2 κς νερό για γλασάρισμα
  • Σουσάμι

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

 

Ο Παύλος Χάππιλος έβαλε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού στα πασχαλινά κουλουράκια

Ο Παύλος Χάππιλος έβαλε χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού στα πασχαλινά κουλουράκια

Εκτέλεση 

Χτυπάμε πρώτα το μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. 

Προσθέτουμε το ξύσμα και την μαστίχα, που έχουμε χτυπήσει σε Γουδί ή μουλτι με λίγη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε συνεχώς και μετά λίγο λίγο το χυμό πορτοκάλι.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικινγκ και την σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη. 
Δεν χτυπάμε πολύ εάν χρειαστεί βγάζουμε από το μίξερ και πλάθουμε λίγο με τα χέρια. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Όταν ξεκουραστεί το μίγμα μας πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε γλασάρουμε με το μίγμα κρόκου αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top