Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι σήμα κατατεθέν για τις γιορτινές μέρες και δε λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι. Εμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μία συνταγή για κουλουράκια χωρίς αμμωνία που είχε φτιάξει ο Παύλος Χάππιλος στο Breakfast@Star.
Απολαύστε την διαδικασία και δείτε και εσείς πως μπορείτε να τα φτιάξετε.
Υλικά
- 250γρ βούτυρο
- 300γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκαλί
- 1-2 κόκκους μαστίχα
- 1 κιλό αλεύρι γοχ
- 1 κγ μπεικινγκ
- 1 κγ σόδα
- 1 κρόκο αυγού με 2 κς νερό για γλασάρισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχεια βάζουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και την μαστίχα, που έχουμε χτυπήσει σε Γουδί ή μουλτι με λίγη ζάχαρη, ενώ χτυπάμε συνεχώς και μετά λίγο λίγο το χυμό πορτοκάλι.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικινγκ και την σόδα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
Δεν χτυπάμε πολύ εάν χρειαστεί βγάζουμε από το μίξερ και πλάθουμε λίγο με τα χέρια. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Όταν ξεκουραστεί το μίγμα μας πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε γλασάρουμε με το μίγμα κρόκου αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.