Αρνίσιο κότσι με πατάτες στον φούρνο

Μια απολαυστική συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο και διαφορετικό μετά από τόσες μέρες νηστείας; Δοκιμάστε να φτιάξετε τη συνταγή που είχε δώσει πέρισυ  στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Ο σεφ είχε φτιάξει αρνίσια κότσια.  Μια απολαυστική συνταγή για όλη την οικογένεια.

Δε ξέρετε τι να μαγειρέψετε το Πάσχα; Σας έχουμε μία υπέροχη ιδέα

Ας δούμε τη διαδικασία παρασκευής βήμα βήμα.

Υλικά για τα αρνίσια κότσια

  • 4 κότσια από αρνί, περίπου 400 γρ. με 500 γρ. το κάθε ένα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 2 ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 40 γρ. μηλόξυδο
  • ½ μεσαίο ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 150 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για σερβίρισμα

  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε στο κάδο του μπλέντερ το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε στο κάδο το μπλέντερ το χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα, το μηλόξυδο, την πάπρικα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, για 30’.
  • Σπάμε με τα χέρια μας τα μυρωδικά σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε σε μια μεγάλη γάστρα.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα κότσια το ένα δίπλα στο άλλο, τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε ομοιόμορφα με όλο το μείγμα που έχουμε στο κάδο του μπλέντερ.
  • Ρίχνουμε το κρασί μέσα στη γάστρα, την κλείνουμε με το καπάκι, τη βάζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 100’.
  • Λίγο πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε κυδωνάτο σχήμα.
  • Ανοίγουμε τη γάστρα, γυρνάμε πλευρά τα κότσια, προσθέτουμε γύρω τους τις κομμένες πατάτες, ρίχνουμε το ζωμό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 40’.
  • Μόλις συμπληρωθούν τα 40’, αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό μας ώστε να πάρει χρώμα, για περίπου 10’ με 15’.
  • Σερβίρουμε το κότσι με τις πατάτες , τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη, το χωριάτικο ψωμί και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top