Αν είστε λάτρης του sushi και ψάχνετε να βρείτε μία νόστιμη και εύκολη συνταγή, φτιάξτε αυτή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Xρήστος Μοίρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του Star και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 2 συσκευασίες φύλλα
• 1 φλ. ρύζι για Sushi
• 2 κ.σ. ξίδι ρυζιού
• 1 κ. γλ. ζάχαρη
• ½ κ. γλ. αλάτι
• ½ αβοκάντο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
• ½ αγγούρι (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
• ½ καρότο
• ¼ κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
• 2 κ.σ. vegan μαγιονέζα (προαιρετικά)
• 1 κ.γλ. σουσάμι μαύρο ή λευκό (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
• Σάλτσα σόγιας
• Wasabi (προαιρετικά)
• Τζίντζερ τουρσί
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά ξεπλένουμε το ρύζι αρκετές φορές μέχρι το νερό να βγαίνει διαυγές. Το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει εντελώς.
Τοποθετούμε ένα φύλλο nori σε ένα ματ σούσι (ή πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια). Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ρυζιού αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά κενό στο πάνω μέρος του φύλλου για να κολλήσει το ρολό. Προσθέτουμε στη μέση τις λωρίδες αγγουριού, καρότου, πιπεριάς και αβοκάντο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη vegan μαγιονέζα για επιπλέον γεύση.
Τυλίγουμε προσεκτικά το sushi χρησιμοποιώντας το ματ, πιέζοντας σταθερά για να σχηματίσουμε ένα σφιχτό ρολό. Μόλις τυλιχτεί, κόβουμε το ρολό σε 6 ίσα κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, το οποίο βρέχουμε ελαφρώς για να μην κολλάει το ρύζι.
Σερβίρουμε με σάλτσα σόγιας, wasabi και τζίντζερ τουρσί. Για επιπλέον άρωμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ρολά με λίγο σουσάμι.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.