Αν το βράδυ του Σαββάτου έχετε φωνάξει φίλους σας στο σπίτι για να πιείτε τα ουζάκια σας μία καλή ιδέα για μεζέ είναι αυτή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Breakfast@Star.
O σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε χταπόδι με φάβα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. χταπόδι
• 100 ml λευκό κρασί
• 1 φύλλο δάφνης
• Πιπέρι μαύρο (5 - 6 κόκκοι)
• Ελαιόλαδο
Για τη φάβα
• 250 γρ. φάβα
• 1 καρότο
• 1 κλωνάρι σέλερι
• 800 ml νερό
• 50 ml ελαιόλαδο
• Χυμός από ½ λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με το κρασί, τη δάφνη, το πιπέρι και λίγο νερό για περίπου 40- 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Σ’ μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φάβα και το νερό, σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να χυλώσει.
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μέλι και το μπαλσάμικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Σερβίρουμε τη φάβα με το χταπόδι από πάνω και ολοκληρώνουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.